Arxiu

Objectiu: Costa Brava, Patrimoni Mundial de la Unesco

Els dos trams del Camí de Ronda de Blanes que s’han posat en marxa durant aquests darrers mesos s’han inclòs a la candidatura perquè siguin declarats Patrimoni Mundial per la UNESCO com a paisatge cultural. És per això que una representant de la Federació Catalana d’Associacions i Clubs  UNESCO (FCACU) i un membre d’ICOMOS (Consell Internacional de Monuments i Llocs Històrics) acompanyats per l’alcalde Mario Ros, han conegut de primera mà aquests dos espais. ICOMOS, amb seu a París, és una associació civil no governamental vinculada amb l’ONU a través de la UNESCO creada l’any 1965.

En la candidatura per ser declarats Patrimoni Mundial per la UNESCO s’hi inclouen els 130 quilòmetres de camins de ronda de la Costa Brava, des de Blanes fins a Portbou. El projecte compta amb el recolzament no tan sols dels respectius ajuntaments involucrats, sinó també dels Consells Comarcals de la Selva, i de l’Alt i Baix Empordà,  la Cambra de Comerç de Girona, el Patronat de Turisme Girona Costa Brava, i la Diputació de Girona. La feina conjunta de tots aquests actius s’espera que doni fruits ben aviat.

 

Un projecte del 1995

 

La feina per posar en valor els camins de ronda del litoral gironí va sorgir de l’associació Amics de la UNESCO de Palafrugell el 1995, i durant tots aquests anys ha continuat amb la suma d’esforços per anar rescatant alguns trams de l’abandonament. Els 22 municipis de la Costa Brava han donat suport a la candidatura, a banda dels respectius consells comarcals de la Selva i l’Alt i Baix Empordà. Un moment important en aquest treball per aconseguir la nominació per part de la UNESCO va ser l’aprovació per unanimitat del ple de la Diputació de Girona, al 2016 d’assumir la preparació del dossier per a la candidatura.

En el cas de Blanes, el ple de l’Ajuntament celebrat l’octubre del 2014 ja va aprovar amb la unanimitat dels 21 regidors i regidores la proposta per sol·licitar la declaració de la Costa Brava i dels seus Camins de Ronda Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Ja llavors, es considerava que aquest reconeixement era una oportunitat excel·lent que no es podia desaprofitar, per al desenvolupament d’un turisme sostenible i respectuós amb el medi ambient, així com amb el seu entorn.

Ara, en haver posat en marxa els dos nous trams, s’hi afegeix un nou valor afegit a la candidatura. D’una banda, es tracta del tram fins ara inèdit, i al qual s’accedeix per la part posterior del Jardí Botànic Marimurtra, i ressegueix l’antic accés al Viver de Llagostes que hi havia hagut a la caleta. De l’altra, el tram recuperat el mes de març que permet continuar resseguint el perfil del litoral des de Cala Bona fins arribar a unes escales que pugen per connectar amb el Carrer Fragata i després fins al Mirador de la Cala. Properament està previst reprendre la recuperació del Camí de Ronda més enllà de la tanca on ara acaba.

 

Publicitat

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

COL·LEGI STA. MARIA DE BLANES

C/. de la Salut, 24

17300 – Blanes

T. 972330091

Club Tennis Blanes – Rest. Pura Vida

Av. Vila de Madrid, s/n

17300 – Blanes

T. 634944021

 

Setemcat

C/. Costa i Forneguera, 33

08370 – Calella

T. 937690448

 

AUTOTALLER MAÇANET BOSCH CAR SERVICE

C/. Torderola, Nau 7

17412 – Maçanet de la Selva

T. 972857145

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/