Arxiu

Nylstar engega un nou projecte industrial

La tèxtil Nylstar de Blanes engega un nou projecte industrial, que passa per renovar part de les seves instal·lacions i aprofitar les naus en desús per afavorir que s’hi instal·lin altres empreses del sector i crear un clúster. En paral·lel, la fàbrica també posarà fi als dos expedients de regulació (ERO) temporals, un dels quals porta vigent des del 2015. La intenció de la tèxtil és disposar d’una plantilla que volti els 115 treballadors, i per això pactarà baixes incentivades per a una vintena d’empleats. La majoria d’ells, d’edats properes als 60 anys, a qui es donaran facilitats perquè es prejubilin. El grup Praedium, propietari de Nylstar, ha exposat aquests plans durant una reunió a quatre bandes entre Ajuntament, Generalitat i comitè d’empresa.

A finals d’octubre farà un any que Nylstar va tornar a engegar maquinària. La tèxtil centenària –abans, la SAFA- havia estat vuit mesos aturada i damunt seu havia planat l’amenaça del tancament. L’empresa, propietat del Grup Praedium, va decidir apostar aleshores per produir un tipus de fil d’alt valor afegit (més resistents, suaus, elàstics i fins i tot, cosmètics).

Ara, la factoria de Blanes vol tirar endavant un nou projecte industrial, que segons ha concretat la direcció, es basa en tres eixos: posar fi als ERO temporals (actualment, n’hi ha dos de vigents), invertir en nous equips i aprofitar els 135.000 metres quadrats de terrenys que té en desús per impulsar un clúster tèxtil a la zona.Nou laboratori de color

Pel què fa a noves inversions, la intenció de la tèxtil és tirar endavant tres millores a les actuals instal·lacions. La primera consisteix en comprar una nova texturitzadora; la segona, disposar d’un nou laboratori de color; i la tercera, d’una central de cogeneració (per no dependre d’electricitat externa).

Durant la trobada, els representants del Grup Praedium han dit que encara estan fent números sobre el projecte. Segons informa l’Ajuntament, però, sí que la direcció de Nylstar ha avançat que comptaran amb el recolzament d’Indústria i que esperen rebre finançament de l’Institut Català de Finances (ICF).

135.000 metres de terrenys

Per últim, durant la reunió també s’ha parlat sobre el futur dels terrenys –i naus- en desús que hi ha a la parcel·la de Nylstar. En total, 135.000 metres quadrats. La intenció de la factoria és impulsar la creació d’un clúster tèxtil, afavorint que altres empreses del sector s’instal·lin en aquests espais i ocupin les naus.

L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, ha reiterat el compromís del consistori d’apostar per aquest projecte, amb l’objectiu de garantir la continuïtat de la Nylstar. D’altra banda, des de l’Ajuntament també s’ha demanat a la Generalitat poder participar al Pacte Nacional per a la Indústria perquè la tèxtil blanenca pugui desenvolupar els projectes de futur.

Publicitat

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

AUTOTALLER MAÇANET BOSCH CAR SERVICE

C/. Torderola, Nau 7

17412 – Maçanet de la Selva

T. 972857145

 

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

Setemcat

C/. Costa i Forneguera, 33

08370 – Calella

T. 937690448

 

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/