Arxiu

Noves mesures per pacificar la zona d’oci dels Pins-Plantera de Blanes

L’Ajuntament de Blanes ha signat un conveni amb la discoteca Arena amb l’objectiu d’acabar amb l’incivisme nocturn a la zona. La mesura inclou un nou decret d’alcaldia que tindrà vigència quan es comprovi que el local adopta les accions acordades. Entre elles, la contractació de vuit controladors cívics, un bus gratuït de sortida i actuacions per controlar els menors d’edat. També s’ha compromès a desistir dels recursos contenciosos i d’apel·lació interposats contra l’Ajuntament i també la renúncia a emprendre altres accions legals. A canvi, el consistori aixecarà les restriccions horàries que li havia imposat.
El conveni se suma als que ja es van signar a finals d’octubre amb altres locals nocturns i busca lluitar contra actes incívics i vandàlics a la zona. Amb l’acord, l’establiment s’ha compromès a desistir dels recursos contenciosos interposats i a renunciar a altres accions legals, entre elles una possible reclamació de responsabilitat patrimonial.

A més, incorporarà vuit controladors cívics a l’exterior del local que també actuaran al bus gratuït que es posarà en funcionament una hora abans del tancament. En concret, hi haurà dos autobusos que funcionaran de manera ininterrompuda connectant l’estació de bus i la de Renfe amb la discoteca.

Braçalets distintius

D’altra banda, s’ha acordat que el preu de l’entrada no serà inferior als 15 euros i que, si es donen invitacions, hauran de ser gratuïtes i no les podran utilitzar els menors. Les entrades per aquest establiment tampoc no es podran utilitzar per anar a cap altre local.

A més, quan els clients accedeixin a la discoteca, els lliuraran un braçalet que serà de diferent color per majors i menors d’edat. El distintiu servirà per facilitar el compliment de les mesures que afecten els menors, entre elles la prohibició de consumir begudes alcohòliques.

El conveni estableix que l’empresa haurà de complir les mesures fins al setembre i que aleshores es revisarà la seva efectivitat. Per això, s’ha fixat la creació d’una comissió de seguiment que verificarà cada dos mesos el grau de compliment.

A canvi, l’Ajuntament aixecarà les restriccions horaris imposades al local.

El secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas, ha valorat positivament l’acord i ha assegurat que demostra que “tots estem al mateix vaixell i que estem intentant que no hi hagi aldarulls ni problemes amb els veïns”

 

Agressions als trens

Els Mossos d’Esquadra, els vigilants de seguretat de Renfe i la Policia Local de Blanes  sumaran “esforços” per reforçar la vigilància policial i evitar futures agressions als trens de rodalies. Aquesta és la voluntat dels tres cossos de seguretat després d’una reunió aquest dilluns a la tarda a l’Ajuntament de Blanes. L’objectiu de la trobada era parlar sobre l’agressió que havien patit tres vigilants de seguretat la matinada del diumenge 1 de desembre a l’estació de Pineda de Mar (Maresme) en un tren que venia de Blanes. De tota manera, l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha plantejat que “el problema no és l’origen del tren” i ha demanat millorar la coordinació entre cossos i augmentar els esforços de tots els cossos.

Publicitat

Setemcat

C/. Costa i Forneguera, 33

08370 – Calella

T. 937690448

 

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

ESTACIÓ DE SERVEI ESSER

Av. Alegries, 89-91

17310 – Lloret de Mar

T. 972363854

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/