Arxiu

Novena renuncia al plenari de Blanes en el mandat 2015-19

En el ple també es va parlar de l’ordenança de civisme, l’RCP Escola i la problemàtica de l’habitatge a la vila

 

Un total de nou regidors i regidores que van començar el mandat 2015-19 han deixat el plenari abans d’hora. Només tres partits no han fet cap canvi: ERC, Batega i PP.

Pel PSC han deixat el plenari Miquel Lupiáñez, com alcalde, i Susana Ramajo. Per ICV-EUiA, Víctor Catalan i Dolors Rubio; CIU /PEDeCAT, Maritxell Salarich i Joaquim Torrecillas; la CUP, Jaume Pujadas i Clara Castrillo i Cs, Margarita Santo.

En el darrer ple va renunciar Margarita Santo i es va incorporar Carlos Fernando Salgador d’ICV-EUiA en substitució de Dolors Rubio que va deixar el càrrec fa un mes:

 

Ordenança de Civisme

 

El ple de l’Ajuntament de Blanes ha aprovat amb la unanimitat de tots els grups polítics diverses modificacions que s’han introduït en la Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana. Els canvis s’han incorporat arran d’una moció aprovada en l’anterior ple del 31 de gener, i el punt que s’ha revisat inclou una nova tipificació sancionable.

Es tracta dels ‘Atemptats contra la dignitat de les persones i la convivència ciutadana’, en substitució de l’anterior text que parlava de ‘baralles i discussions a la via pública’. L’aprovació per unanimitat s’alinea amb el consens que també va haver a l’hora d’aprovar la moció presentada per ICV-EUiA i Batega per Blanes al gener.

RCP

L’ajuntament de Blanes es compromet a donar suport a l’Associació RCP a l’escola.

És una entitat creada el 2015 i formada per gent voluntària que ensenya a les deu escoles de Blanes, de 1r a 4t de Primària, com actuar en cas d’una mort sobtada o una aturada cardíaca.

Cada any moren 30.000 persones a l’estat espanyol per un d’aquests problemes de salut. A nivell de trànsit, el nombre de víctimes, és d’aproximadament un miler.

Segons Juana Maria Roca, portaveu de l‘entitat, “és un projecte únic a l’estat”.

Segons Roca, “els adults, moltes vegades tenen por a actuar mentre els infants són més naturals”.

De cara al proper curs es vol treballar amb els sis cursos de Primària, però, necessiten el suport de les administracions, en diversos aspectes, entre ells l’econòmic.

Els vuit grup de l’ajuntament van aplaudir la tasca que fan, però la CUP no acaba de veure clar que l’ajuntament els pugui ajudar econòmicament quan hi ha moltes entitats que fa molts anys que treballen al poble i no reben cap tipus de subvenció.

L’objectiu seria rebre també el suport de la Generalitat, la Diputació o organismes com Dipsalut.

Escoltar Juana Maria Roca de RCP Escola:

Queixes de la PAH

En l’apartat de Precs i Preguntes obert al públic la portaveu de la PAH, Emma Torres, ha demanat a l’Ajuntament de Blanes que es facin accions més contundents per ajudar a resoldre l’emergència habitacional que pateixen moltes persones.

Torres també ha reclamat a la classe política que pressioni la Generalitat perquè ajudi aportar solucions.

L’alcalde –qui també és responsable d’Afers Socials- ha respòs reconeixent la manca de recursos d’habitatge que hi ha, i que cal trobar-hi solucions. Igualment, ha recordat que s’està endarrerint poder disposar dels pisos d’emergència social dels antics mestres de l’Escola Carles Faust, lamentant la lentitud de resposta que tenen les administracions públiques.

 

Imatge: Unanimitat en la votació dels canvis a l’ordenança de civisme (Aj. Blanes)

Publicitat

La Cuina De La Carme

C/. Canigó, 69

17300 – Blanes

T. 872093221

PNEUMÀTICS MORA

C/. València, 7

T. 972334584

Ctra. Accès Costa Brava, KM 4.7

T. 972353293

17300 – Blanes

Club Tennis Blanes – Rest. Pura Vida

Av. Vila de Madrid, s/n

17300 – Blanes

T. 634944021

 

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

Idiomes Lingua

Ctra. de Malgrat, 7

17300 – Blanes

T. 972351442

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/