Arxiu

Nova topada entre la Generalitat i Aturem la C-32

Territori defensa la legalitat dels treballs previs

 

Les obres de la C-32 han arrencat amb polèmica a Lloret de Mar. El portaveu de la plataforma Aturem la C-32, Joan Mora, ha denunciat que el Departament de Territori i Sostenibilitat ha autoritzat una “tala il·legal” d’arbres al costat de la urbanització Condado del Jaruco. L’empresa contractada pel Departament ha començat a tallar arbres i han especificat que es tracta d’unes obres de servei prèvies a l’ampliació de l’autopista que ha d’arribar fins al municipi.

De tota manera, des de la plataforma han assegurat que aquestes obres no es poden fer perquè els terrenys “estan sota una suspensió judicial”. L’entitat es refereix a la mesura cautelar que va aprovar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre el primer dels projectes que el Govern ha realitzat sobre l’ampliació d’aquesta autopista a la comarca de la Selva.

El Departament de Territori ha recordat que mentre el TSJC paralitzava aquest projecte, es va començar a treballar en un nou document amb un nou informe d’impacte ambiental per tal de poder desencallar l’autopista. A més, fonts de Territori han assegurat que el nou projecte de carretera compta amb el consens dels ajuntaments i un gran nombre d’entitats. De fet, després de passar per exposició pública tan sols va tenir tres al·legacions.

Pendents del TSJC

D’altra banda, des del Govern han justificat que les obres es poden seguir tirant endavant perquè el desembre passat el TSJC va enviar una diligència avisant que la suspensió cautelar del primer projecte no condicionava les obres del que hi ha ara en tràmit. Per això, des del Govern han detallat que ja fa dos mesos van començar a treballar en les tasques prèvies a l’ampliació de l’autopista. Aquestes obres van engegar-se després d’un procés de licitació i adjudicació que es van poder fer perquè es complia la legalitat, han explicat fons del Departament.

Tot i així, des de la plataforma ho veuen com “un frau de llei” ja que creuen que malgrat que s’hagi redactat un projecte nou, es tracta del mateix que el TSJC va aturar. A més, Mora ha recordat que van presentar un recurs contra el nou estudi d’impacte ambiental al TSJC que “està acceptat a tràmit”. Conjuntament amb aquest recurs, també es va demanar la suspensió cautelar de les noves obres i ara el Govern té un període de temps per presentar al·legacions.

 

Jaume Dulsat

 

L’alcalde en funcions de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, ha mantingut el seu “recolzament” a la nova carretera i la definit com una “infraestructura necessària” per al desenvolupament del municipi.

Dulsat ha respost a la plataforma que “els partits que hi estan a favor som una àmplia majoria” a l’Ajuntament de Lloret de Mar. Per això l’alcalde en funcions ha recordat que el 26-M “la gent va votar els que sí que hi estan d’acord” i que aquest resultat és més vàlid que la consulta de 2016, que es va fer “de forma molt cívica” però que “no era oficial”.

Publicitat

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

LA MASIA TORDERA

C/ Girona, 32-34

08490 – Tordera

T. 937643366

 

 

Club Tennis Blanes – Rest. Pura Vida

Av. Vila de Madrid, s/n

17300 – Blanes

T. 634944021

 

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2022© Ràdio Marina · Disseny web: F/