Arxiu

Nova restricció horària a la zona d’oci nocturn de Blanes

L’Ajuntament de Blanes ha emès un Decret d’Alcaldia amb efectes de compliment immediat i durant nou mesos, on es demana a la Discoteca Arena que avanci dues hores el seu horari de tancament de l’activitat. Això significa que des d’ara i fins al juny l’establiment d’oci nocturn haurà de tancar a les 4 de la matinada enlloc de l’horari habitual, les 6 del matí.

L’objectiu d’aquesta mesura és aconseguir solucionar els problemes de sorolls, baralles i aldarulls que afecten principalment els veïns dels barris d’Els Pins i La Plantera. La decisió de restringir l’horari de tancament s’ha precipitat arran que els problemes de seguretat i convivència ciutadana s’han agreujat els darrers mesos, però especialment la vigília de l’11 de setembre, quan es va haver de fer una contundent intervenció policial.

Aquella nit l’afluència de públic va ser considerablement superior a les previsions inicials, inclús major que les que s’havien registrat els darrers caps de setmana en aquest mateix local. La Policia Local de Blanes va haver d’intervenir en una trentena de casos provocats per diverses molèsties per aglomeració de gent, consum d’alcohol a la via pública, baralles, trencament de vidres, un petit incendi, danys a vehicles, orinar a la via pública, i dues d’especialment greus: càrregues contra agents policials i desobediència.

L’alcalde de Blanes, Mario Ros, es va reunir pocs dies després amb el director dels Serveis Territorials d’Interior de la Generalitat a Girona, Albert Ballesta. Ho va fer acompanyat de la tinent d’alcalde de Seguretat i Protecció Civil, Pepa Celaya, i dels caps de la Policia Local de Blanes i de l’ABP dels Mossos d’Esquadra a la Selva Litoral, Joan Garcia i David Castro respectivament.

Durant la trobada es va constatar que les problemàtiques més greus de seguretat venien propiciades pel públic que arriba a Blanes procedent d’altres municipis, atret pel tipus d’esdeveniments que s’ofereix en l’esmentada discoteca. L’oferta d’oci i alcohol fins la matinada fa que vinguin joves que es traslladen des de localitats com Badalona, Sant Adrià, el Prat de Llobregat o d’altres municipis del cinturó metropolità i el Maresme, anàlogament a com havia estat passant els darrers anys, abans del decret activat a principis del 2017.

Novament, es va convenir que l’única mesura que podia aplicar l’Ajuntament de Blanes per combatre els aldarulls i les molèsties als veïns era decretar una reducció horària. Abans de prendre la decisió definitiva, en el decurs de la reunió es va demanar als dos comandaments policials que elaboressin un informe que, en conclusió, recomana que es torni a avançar l’horari de tancament de la discoteca.

Aquesta mesura s’aplica per segona vegada en aquesta zona. A la primera hi va haver més locals implicats.

L’alcalde de Blanes, Mario Ros, ha remarcat: “Ens veiem en l’obligació de tornar a aplicar aquesta mesura, perquè l’increment d’aldarulls i baralles al carrer començava a ser molt preocupant. Agraïm la paciència i comprensió dels veïns i l’esforç que han fet els responsables de la discoteca, però els fets han demostrat clarament que la millor mesura és reduir l’horari, tal com ja es va fer l’any passat”.

 

Publicitat

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

INS BISBE SIVILLA

C/. Valledebanador, 39

08370 – Calella

T. 937661201

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

ESCOLES FRETA

C/. Costa i Fornaguera, 2-14

08370 – Calella

T. 937661982

Setemcat

C/. Costa i Forneguera, 33

08370 – Calella

T. 937690448

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/