Arxiu

Nou terra al Mercat de Fruites i Verdures de Blanes

Aquest dimarts està previst que comencin les obres per instal·lar un nou tipus de paviment al Mercat de Fruites i Verdures del Passeig de Dintre, que funciona tots els matins de dilluns a dissabte. Feia molts anys que l’Ajuntament de Blanes donava voltes per trobar una solució definitiva a un problema reiteradament reivindicat per paradistes i usuaris d’aquest popular mercat sovintejat no tan sols pels vilatans, sinó també pels visitants, ja que constitueix un dels atractius turístics i gastronòmics del municipi.

El tradicional mercat s’instal·la en el tram del Passeig de Dintre on el sòl és de sorra, i això provoca que cada vegada que plou quedi enfangat, amb bassals i irregularitats al terra, amb els inconvenients que això suposa per clients i responsables de les parades al matí, i per a qualsevol persona que hi circuli a la tarda. A principis d’any es va trobar una solució definitiva a través d’una empresa especialitzada que s’encarregarà de la instal·lació, i significarà un cost de 54.734 €.

El material té la mateixa solidesa que la pedra sense perdre l’aparença de la sorra, i harmonitzarà amb l’aparença que sempre ha tingut el mercat. Es tracta d’un nou tipus de paviment natural conegut com sauló sòlid que es posarà en les dues parts del Passeig de Dintre on hi ha sorra.

Ubicació provisional

La previsió és que les obres s’allarguin durant tres setmanes, però això dependrà en bona part que el temps acompanyi, aquesta vegada més que mai. Això és perquè, a causa de les característiques del nou terra que s’instal·larà, es necessita que no plogui quan es fa la operació d’estendre el material perquè quedi ben consolidat, una barreja de sauló i àrids naturals. Per això, l’empresa que s’encarregarà de la instal·lació farà una especial atenció i seguiment a l’evolució de les previsions de pluja durant els propers dies.

Mentre durin els treballs, paradistes i vianants no podran utilitzar el Passeig de Dintre, de manera que s’han organitzat diverses mesures especials. Així, el Mercat de Fruites i Verdures passarà a fer-se de dimarts a dissabte al Passeig de Mar llevat dels dilluns, ja que aquest vial l’ocupa aquest dia el Mercat de Teixits.

Per això, les parades del Mercat de Fruites i Verdures es repartiran tots els dilluns entre la Plaça dels Dies Feiners i la Plaça d’Espanya, ja que logísticament no hi cabrien totes al primer indret.

Publicitat

ESCOLES FRETA

C/. Costa i Fornaguera, 2-14

08370 – Calella

T. 937661982

COL·LEGI LA PRESENTACIÓ

C/. Pompeu Fabra, 2

08350 – Arenys de Mar

T. 937920241

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

SPEED QUEEN (Raval)

C/. Raval, 7

17300 – Blanes

T. 665124323

 

Automòbils BDN

Polígon Industrial Mas Puigverd, 19-20

08389 – Palafolls

T. 662300310

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/