Arxiu

Nou model de Policia Local a Blanes

Es tracta d’un document molt elaborat i treballat entre el cap de la Policia Local, la regidora responsable de l’àrea, els vuit grups polítics del consistori i els sindicats.

El Pla té com a eixos centrals, la proximitat i la incorporació de tasques de Policia administrativa, segon explica la regidora Pepa Celaya, “els agents podran fer tasques de policia administrativa ajudant a diversos departaments de l’ajuntament.

Ara, anaven de nit a una discoteca i no podien comprovar ni qui era el responsable”.

El Pla també contempla la contractació de més personal amb les limitacions que imposa la llei d’estabilitat econòmica.

Joaquim Torrecillas portaveu de CDC, destaca que es potenciï la promoció interna a l’hora de cobrir certes places, “aquest fet incentiva a la gent que porta anys a la casa. Si un agent pot optar a ser caporal i després a sergent, anima a treballar amb més ganes”. Torrecillas també va demanar que hi hagi més efectius dels mossos a la població.

Sergio Atalaya de C’s, va afegir al debat, la necessitat de buscar una nova seu perquè l’actual ha quedat obsoleta, “cal treballar per buscar els terrenys i disposar d’unes noves dependències adequades a un poble de 40.000 habitants censats”. Atalaya també va recordar l’edat avançada dels agents, n’hi ha uns quants a punt de poder-se jubilar.”

El Pla s’ha aprovat amb les abstencions dels 4 regidors d’EUiA-ICV i els 2 de la CUP.

Per Marian Anguita, d’EUIA, si es fan tasques de policia administrativa, “se’n pot ressentir la seguretat perquè no hi ha prou agents per tot. Sé que alguns caps de setmana, a certes hores, hi ha hagut només dos efectius al carrer”. Anguita també va reclamar unes noves dependències, “les actuals són desastroses i patètiques”, apuntava.

Clara Castrillo de la CUP, tot i valorar la feina feta, no veu gens clar que els agents tinguin pistoles tasser (l’ús d’aquestes pistoles elèctriques ha arribat al Parlament arran dels dubtes que han generat) i el cos segueixi una estructura militaritzada, “ja varem demanar un informe sobre l’armament que disposa el cos  i les vegades que s’han utilitzat les tàsser”.

Pepa Celaya va recordar que es viuen situacions molt delicades, “i les tàsser són necessàries. Són armes que no maten i els agents en moltes operacions es juguen la vida”. La regidora de la Policia, també va anunciar la creació del Consell de Seguretat Municipal.

Jordi Urgell, com la resta de portaveus, va destacar la implicació i la feina feta pel cap de la Policia Local, Joan García. Urgell va posar sobre la taula la necessitat de col·locar més càmeres de control, “serveixen per dissuadir als delinqüents. N’hi hauria d’haver a les entrades i sortides del poble per controlar la gent que entra i surt”.

Salvador Tordera (PPC), va remarcar que la policia s’acosti als barris i que hi hagi l’àrea administrativa. Tordera, recordem, és el responsable polític d’activitats tot i no formar part del govern.

El Pla es va aprovar en el ple de maig amb 15 vots a favor (PSC, CDC, ERC, PPC, Batega i  C’s) i 6 abstencions (EUIA-ICV i CUP).

Policia Local al Carrer Ample

Publicitat

ENA ARQUITECTURA SALUDABLE

08490 – Tordera

T. 620 100 164

 

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

AUTOTALLER MAÇANET BOSCH CAR SERVICE

C/. Torderola, Nau 7

17412 – Maçanet de la Selva

T. 972857145

 

Desballestament Recuperauto

Pol. Ind. Mas Puigverd, 19-20 Parcel·la 3

08389 – Palafolls

T. 937650401

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/