Arxiu

Normativa per accedir a les Barraques de Malgrat de Mar

L’Ajuntament de Malgrat de Mar recorda que els menors de 16 anys que vulguin participar de la festa jove de Barraques de Sant Roc hauran de fer-ho, acompanyats d’una persona major d’edat i a més, hauran de portar una autorització signada del seu tutor legal.

La Policia Local informa que els menors de 16 anys només podran accedir als concerts de Barraques de Sant Roc amb una persona major d’edat, que els haurà d’acompanyat durant tota l’estona que estigui dins del recinte fins el moment que surti. A més, en el moment d’entrar, a la porta, hauran de lliurar als agents de la policia una autorització omplenada i signada per un tutor legal. Aquesta autorització es pot descarregar de la web municipal o l’entrada d’accés a Barraques els dies 16 i 17 d’agost.

Aquesta mesura es porta a terme per donar compliment a l’article 53 del Decret 112/2010 de 31 d’agost pel qual s’aprova el Reglament d’espectacles públics i activitats recreatives: Limitacions d’accés per a persones menors d’edat. (…) 2. Les persones menors de 16 anys tenen prohibida l’entrada a les discoteques, sales de festes, sales de ball, bars musicals, sales de concert, cafès concert i cafès teatre, excepte quan es realitzen actuacions en directe i vagin acompanyats de progenitors o tutors. En aquest cas, al finalitzar l’actuació les persones menors d’edat no poden romandre a l’establiment. (…).

4 professionals especialitzats atendran el Punt Lila, que tindrà dos espais diferenciats a Barraques

Barraques, la festa jove de Sant Roc, tornarà a tenir enguany el servei del Punt Lila per donar suport i acompanyament a la víctima en casos d’agressió i que actuarà en defensa d’aquest espai lliure de violència masclista i LGTBIfòbica. Les entitats que gestionaran les Barraques van rebre ahir formació especialitzada perquè puguin col·laborar-hi i siguin també un primer lloc de contacte per a les víctimes.

Les Barraques, que tindran lloc el dies 16 i 17 d’agost, comptaran amb el servei de Punt Lila des de les 23:30 h i fins les 5 h. 4 persones amb formació especialitzada hi donaran servei: 2 psicòlogues, 1 educadora social i 1 especialista en temes de gènere i LGTBIQ. Dos professionals atendran des de la parada del Punt Lila i dos més faran el servei de forma itinerant dins i fora del recinte de Barraques a la Platja de Malgrat Centre, davant la plaça de Xesco Boix.

Una altra de les novetats d’enguany és que el Punt Lila tindrà dos espais diferenciats: un el de la parada d’informació i sensibilització, i un altre, de més discret i tranquil, per atendre les víctimes en cas d’agressió.
Per altra part, ahir dimarts les entitats del poble que hi seran a Barraques aquest any van rebre una formació especialitzada de 3 hores per poder col·laborar en aquesta iniciativa de lluita contra la violència masclista i LGTBIfòbica. Aquesta formació es va oferir a totes les entitats que participen a la festa major de Sant Roc. La formació la va impartir Júlia Oliver, graduada en Antropologia Social i Cultural per la Universitat de Barcelona i responsable tècnica de Programes de Gènere a l’Agència Catalana de Joventut de la Generalitat de Catalunya.
L’Ajuntament s’ha afegit a la campanya de la Diputació de Barcelona “Festes majors i espais d’oci: Lliures de masclismes”. Ja s’ha iniciat una campanya de difusió amb el repartiment de cartells entre els comerços del poble. El Punt Lila és un projecte transversal de les regidories de Joventut, Igualtat i Promoció Econòmica.

Publicitat

COL·LEGI STA. MARIA DE BLANES

C/. de la Salut, 24

17300 – Blanes

T. 972330091

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

GALERIAS SOFÀS i DESCANS

C/. Ses Falques, 41

17300 – Blanes

T. 972331795

COL·LEGI LA PRESENTACIÓ

C/. Pompeu Fabra, 2

08350 – Arenys de Mar

T. 937920241

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/