Arxiu

Nits de piano a Lloret de Mar

L’associació Amics de la Música farà, al llarg d’aquest mes de juny, un cicle de concerts de piano al Teatre de Lloret. En total seran tres actuacions variades, que començaran aquest dijous, 13 de juny, amb un espectacle titulat El só de la llum.

El nou president de l’entitat, Joan Pau Romaní, ha destacat que de les tres propostes, la del dia 13 és la més espectacular del cicle i estarà dedicada al reconegut compositor Frederic Mompou  creador d’una música essencial, de la mà d’Adolf Pla, el pianista sabadellenc que actualment és referència mundial de l’univers pianístic de Mompou  .

L’espectacle proposa un diàleg entre Frederic Mompou i el reconegut arquitecte català Antoni Gaudí, dos creadors catalans que van fer un art nascut de la llum de la mediterrània i que buscaven conectar amb la llum de l’esperit. L’espectacle musical s’acompanyarà d,unes espectaculars fotografies de gran format en moviment de Marc Llimargas, convidant al públic a gaudir d,un espectacle sensorial, essencial i d’una gran sensibilitat creativa .

El segon concert es farà el següent dijous, 20 de juny. Sota el títol Divertiments per piano, el pianista, compositor i terapeuta de musicoteràpia Xavier Compte afincat actualment a Vidreres ( La Selva), proposa un doble concert amb temes propis d’una banda i en l’altre un joc amb temes musicals d’autors i estils ben allunyats entre sí que busquen despertar en el públic assistent una emoció nova al conectar músiques diverses d’estil . Chopin, Bach i Falla s’emparellen amb Lluís Llach, Leonard Cohen, Queen, Bernstein i Mecano, creant un nou enllaç emocional que busca la sorpresa i el gaudi d’aquest joc musical.

 

El cicle es tancarà dijous 27 de juny amb l’espectacle Cançons marineres, que comptarà amb la pianista Viviana Salisi i la soprano vasca Lorena García. Es tractarà en aquest cas d’un concert-espectacle amb un recull de cançons que tenen el mar com a referència creativa i on es podran escoltar composicions de diverses èpoques de músics molt coneguts, començant per Claudio Monteverdi, Haydin, Tchaikovsky, Isaac Albéniz, Frederic Mompou, Toldrà , fins arribar a l’havanera, la música marinera més popular . Entremig, Joan Pau Romaní recitarà algunes de les conegudes “Cançons de rem i de vela” de Josep Maria de Segarra . A l’acabar el concert el públic podrà disfrutar d’un cremat.

Tots tres concerts s’han programat a les nou del vespre, al Teatre de Lloret. Les entrades pels tres espectacles costen 18 euros i es poden comprar al web del teatre de Lloret: www.teatredelloret.cat o bé a tres punts de venda del municipi:

  • El Museu del Mar
  • El Casal de Joves, El Puntet
  • Al centre cívic del Rieral.

També es pot comprar un abonament pels tres concerts al preu de 40 euros.

El cicle de concerts es va presentar el dimarts 4 de juny al vespre, en un acte al teatre on també es va presentar la nova junta de l’Associació Amics de la Música de Lloret. Joan Pau Romaní va explicat que Amics de la Música de Lloret ha decidit desvincular-se de l’església i passar a ser una associació que se centrarà, exclusivament, a promocionar la música a Lloret i treballar per buscar nous públics entre la població local i el públic estranger que visita el poble com a turista, comptant que la música és un llenguatge universal que arriba a gent molt diversa.

Publicitat

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

Kids And Us

C/. Alfons Castelao, 23

17300 – Blanes

T. 972333983

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/