Arxiu

Mossos i Policies Locals augmenten els controls per assegurar els confinaments

El fet que Blanes i molts altres municipis de la Selva i el Maresme siguin una destinació turística, a més a més d’un lloc on hi ha moltes segones residències de veïns de Barcelona i l’Àrea Metropolitana, fa que aquestes poblacions siguin un punt de referència a tenir en compte per restringir els desplaçaments durant el cap de setmana. Això provoca que, des que es va imposar l’Estat d’Alarma, la Policia Local en coordinació amb els Mossos d’Esquadra hagin incrementat els controls a les carreteres d’accés.

Aquest proper cap de setmana, i especialment el següent, els controls seran encara més rigorosos que fins ara, ja que es vol prevenir la possible arribada de més vehicles que comencen les vacances de Setmana Santa. Els efectius policials també preveuen que aquest possible increment de persones que vulguin desplaçar-se per aquestes vacances, sigui encara més intens de cara a la setmana vinent, quan els festius a Catalunya s’enceten el divendres 10 d’abril.

Dades de Blanes

Del 16 al 29 de març, la Policia Local de Blanes ha identificat prop de 1.500 vehicles, més concretament 1.464, sense comptar els del primer cap de setmana del 14 i 15 de març, així com aquests dos darrers dies de l’anterior mes. D’altra banda, s’han aixecat un total de 305 actes-denúncia, amb sancions que poden anar des dels 100 € fins als 30.000 €.

Tot i que la major part han estat primeres denúncies, la Policia Local també s’ha trobat amb diverses persones reincidents, per a les quals la quantia de les sancions ja és més elevada. En d’altres casos la persona denunciada, ja sigui perquè anava a peu o en cotxe sense tenir cap causa justificada, també ha rebut una altra penalització afegida de la Policia Local per alguna falta o delicte.

Aquest ha estat el cas que justament va tenir lloc la tarda d’aquest passat dimarts, quan la Policia Local de Blanes va aturar al centre de la vila una persona que circulava amb el seu vehicle sense causa justificada. Quan els agents el van identificar, es va poder comprovar a la base de dades que constava una ordre de recerca i captura per part del Cos Nacional de Policia de Madrid, per la qual cosa es va procedir a la seva detenció.

En altres casos, juntament amb la sanció per circular per la via pública sense trobar-se en cap dels supòsits permesos, també s’han denunciat persones perquè circulaven amb el carnet de conduir retirat, o bé per faltar al respecte als agents de l’autoritat quan l’estaven identificant. Durant la jornada d’aquest passat dimarts es van identificar 30 persones i 26 vehicles, i es van aixecar un total de 25 actes-denúncia.

Dades Calella

Els controls més rigorosos i exhaustius del dissabte 28 de març van donar com a resultat la presentació de 20 denúncies contra persones que circulaven per l’N-II sense cap causa justificada. És el dia que se n’han posat més i responen a la petició del Comitè de Crisi a la Policia que tinguessin tolerància zero amb aquells que vulneren el confinament en un moment d’emergència sanitària pel coronavirus.
A més, també van imputar-ne penalment una d’aquestes persones per desobediència i resistència a l’autoritat.

Publicitat

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

AUTOTALLER MAÇANET BOSCH CAR SERVICE

C/. Torderola, Nau 7

17412 – Maçanet de la Selva

T. 972857145

 

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

Centre Mèdics Gabimedi

C/ Amadeu Vives, 25

08490 – Tordera

T. 937643050

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/