Arxiu

Miquel Lupiáñez deixa l’ajuntament de Blanes

La presa de possessió del nou alcalde es farà el dijous 30 de novembre en un ple extraordinari

En el què ha estat el seu darrer parlament com alcalde, Miquel Lupáñez ha agraït a tots els regidors i regidores la confiança que li havien fet durant aquest temps, però també els ha fet un prec davant els dies que els espera als grups polítics: “No feu blocs, feu idees, feu projectes, feu poble”. S’ha referit a la decisió personal que ha pres qualificant-la de “dolorosa però fàcil, per dignitat”.

També ha fet un agraïment envers els tècnics que l’havien acompanyat en aquest curt viatge, així com especialment a la seva dona, Rosó, les seves filles Alba i Ona, i a tota la seva família en general, per tot el suport i escalf rebut. Aquest ha estat l’únic moment en què l’ara exalcalde s’ha emocionat, reprenent després les paraules amb el discurs que havia preparat per a la ocasió: “Per a mi ha estat un plaer i un repte apassionant ser alcalde del meu poble, Blanes. He treballat amb l’objectiu d’estar per les persones, dinamitzar la vila per generar ocupació, i modernitzar l’administració perquè fos més eficient i, alhora, donés millor servei a la ciutadania.

La meva màxima sempre ha estat buscar i dir la veritat, procurar que hi hagués la màxima entesa possible i diàleg entre tots els actors polítics i socials de la vila.

Ja a l’adolescència, la meva lluita ha estat sempre defensar la llibertat d’expressió, la igualtat d’oportunitats i la justícia social. Per això, tot i que hagi estat una decisió dolorosa, també ha estat fàcil saber quina era la opció més encertada, per dignitat política i coherència personal.

Durant el temps que he exercit d’alcalde, sempre he tingut al cap fer-ho amb tota honestedat i transparència. Per això, quan em vaig desvincular de l’empresa per la que treballava, vaig renunciar al meu sou d’alcalde.

Me’n vaig amb la recança de no haver pogut acabar els projectes encetats i altres que calia fer, però amb la consciència ben tranquil·la perquè m’hi he dedicat en cos i ànima. Tots els meus esforços s’han centrat a fer d’alcalde de Blanes, renunciant a assistir a qualsevol altre organisme supramunicipal.  

Durant aquest viatge per la política local, primer com a Regidor i després com Alcalde, espero no haver fet cap enemic i sí que us puc assegurar que he fet bons companys i amics.

Per tot això, no vull dir-vos adéu, sinó un ‘fins aviat’, i recordar-vos que em tindreu al vostre costat sempre que calgui, treballant plegats per Blanes i la seva gent”

Ple per nomenar nou alcalde o alcaldessa

La Llei de Règim Local estableix que a partir d’avui hi ha un màxim de 10 dies hàbils de marge per investir el nou alcalde o alcaldessa durant el què resta de mandat. Per això, està previst convocar un nou ple extraordinari el proper dijous 30 de novembre a les sis de la tarda, un acte que tindrà lloc de nou a la Sala de Plens.

La reglamentació estableix que hi haurà una primera votació on, en cas que hi hagi algun candidat o candidata que sumi 11 vots del total de 21 que hi ha en el plenari, serà proclamat/proclamada com a nou batlle. Si no és així, en una segona volta quedaria designat com alcalde /-sa de Blanes la persona triada pels membres de la llista més votada en les eleccions municipals del 2015, el PSC.

Candidats

Mario Ros del PSC i Joan Salmerón d’EUIA-ICV optaran a l’alcaldia de Blanes.

De moment són els dos candidats que s’han fet públics fins ara.

Salmerón només serà alcalde si aconsegueix 11 vots. De moment, treballarà per fer un front d’esquerres amb Batega, ERC i la CUP. En tot cas, encara seria a un vot de la majoria. Mario Ros, seria alcalde automàticament si cap candidat obté 11 vots per ser el candidat de la llista més votada el 2015.

Els propers dies, per tant, seran jornades de reunions, contactes, propostes i contra propostes.

La solució, el dia 30 de novembre a la tarda.

 

Imatge: Miquel Lupiáñez, rep la màxima distinció de la vila de mans de Pepa Celaya (Foto Yoyo)

Publicitat

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

DRIVIM CALELLA

C/. Sant Jaume, 469

08370 – Calella

T. 937691104

Automòbils BDN

Polígon Industrial Mas Puigverd, 19-20

08389 – Palafolls

T. 662300310

Geri Home

08370 – Calella

T. 641732836

Visita el web

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/