Arxiu

Milers de flors i visitants omplen els carrers de Girona en Temps de Flors

A quarts de nou del matí d’aquest dissabte desenes de persones ja feien cua al voltant dels Banys Àrabs, al vell mig del Barri Vell de Girona. L’objectiu, com cada any, ser dels primers en visitar una de les exposicions més concorregudes de Girona, Temps de Flors. Just al costat, una altra de les 137 mostres que més gent congrega, la que es presenta dins de l’espai de les Serraïnes.

La 64a edició del certamen ha arrencat aquest dissabte amb els carrers de la ciutat plens d’exposicions i persones. Molts turistes de fora, però també gent de Catalunya i molts gironins. És el cas de la Maria Victòria, que ha fet d’amfitriona a dos amics de Granollers. Tots tres han coincidit en destacar la forta afluència de visitants al Barri Vell. “La veritat és que es concentra tot aquí, però és clar, el Barri Vell és el més maco de la ciutat”, assenyala la Maria Victòria.

Un altre dels moments destacats s’ha produït a les onze del matí a les escales de la Catedral. En aquell moment, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, acompanyada de bona part del ple municipal ha donat per inaugurada la mostra.

Just al darrera de la batllessa, una de les exposicions que rep més crítiques cada any. Aquesta edició, s’ha centrat en les arrels i els troncs d’arbres. Alguns dels assistents, però, consideraven que “faltava color”.

El fossar de l’absis de la Catedral i el pont del Dimoni, novetats

En aquesta 64a edició de Girona, Temps de Flors destaquen dos espais nous que s’han incorporat i que formen part de les 137 presentacions. Un, el fossar de l’absis de la Catedral i l’altre el pont del Dimoni, que a més permet descentralitzar el nombre de visitants al Barri Vell.

A més, hi ha dos itineraris pensats especialment per a les persones amb mobilitat reduïda. Un dels recorreguts està pensat per a persones que van en vehicles motoritzats, mentre que l’altre està dissenyat per a aquelles que van en cadira de rodes. Els dos circuits, així com també els espais que són accessibles, estaran marcats en el plànol que s’ofereix a cada pati de la ciutat i també a l’Oficina de Turisme.

D’altra banda, l’Ajuntament de Girona manté la seva aposta per obrir-se a la natura a través del projecte ‘Pla V’. Aquest any es mostraran diferents indrets naturals que conviden al descans al voltant de l’itinerari de patis. D’aquesta manera, es busca un espai perquè els visitants puguin relaxar-se i descansar a mitja visita i, posteriorment, seguir caminant. De moment, s’han adequat espais de descans a la zona del Campus del Barri Vell de la Universitat de Girona, a Can Colomer, a la Mina i a la Torrassa.

Paciència a les cues

Una de les particularitats d’aquest certamen són les llargues cues que es formen en espais determinats. En aquest sentit, els visitants reconeixen que massificar el centre i obviar altres barris de la ciutat “no ajuda”, malgrat que molts destaquen “l’encant del Barri Vell” de Girona.

Publicitat

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2022© Ràdio Marina · Disseny web: F/