Arxiu

Més inversió en educació i prevenció i més pressió policial, entre les propostes per solucionar el conflicte de l’oci nocturn a Blanes

Mesures i accions a curt i llarg termini que aportin solucions a una realitat complexa: la situació de conflicte que origina l’activitat de l’oci nocturn a Blanes. Aquest dijous al vespre experts de diversos àmbits han debatut al teatre de Blanes sobre les accions que cal posar sobre la taula per donar resposta a un problema que no és nou però que s’ha agreujat en els darrers mesos, especialment des del començament de la pandèmia. Més pressió policial, demanar responsabilitats als locals i invertir en educació i prevenció són algunes de les idees que han sortit després d’una hora i mitja de debat.

La sessió ha comptat amb les aportacions de Sònia Andolz, directora general d’Administració de Seguretat de la Generalitat; Joan Queldra, inspector d’Educació de la Generalitat a La Selva; Joan Roa, psicòleg, professor associat i investigador de Psicologia Social a la Universitat de Girona i Ivan del Río, cap de Joventut i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Blanes.

Tots quatre han coincidit en qualificar la situació de “complexa” que ha de tenir una solució “col·lectiva”. Algunes de les idees que han sorgit del debat han estat la necessitat d’invertir en programes d’educació i prevenció que ajudin a eliminar l’associació del consum d’alcohol i drogues amb l’oci nocturn; la diversificació de l’oferta de l’oci -no només nocturn- a Blanes però també l’aposta per mesures que es poden implementar a curt termini, com més presència policial o organitzar la sortida dels locals de forma esglaonada.

El públic assistent també ha tingut el seu torn de paraula. Algunes de les propostes que s’han pogut escoltar coincideixen amb les que han aportat els experts, especialment les que aposten per l’educació i la prevenció. Però el model d’oci nocturn actual -amb joves provinents del Maresme i l’area metropolitana de Barcelona que arriben i marxen en tren i sovint protagonitzen baralles, malmeten el mobiliari urbà i molesten els veïns- també ha estat qüestionat per algunes persones que han reclamat repensar l’oferta perquè el jovent de Blanes no hagi de marxar a altres poblacions a divertir-se. “El jove que és de Blanes no farà mal al seu poble”, ha reblat un dels joves que ha intervingut.

Les demandes de més pressió policial, amb més recursos per a la policia i el reclam d’accions més contundents, s’han deixat sentir en diferents intervencions. També el reclam que els locals que convoquen centenars de joves cada cap de setmana assumeixin la seva part de responsabilitat.

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha destacat que la solució als conflictes de l’oci nocturn a Blanes ha de ser definitiva i no a curt termini:

“Ens hem de posar a treballar per apaivagar els efectes d’avui però resoldre un problema de futur. Malament anirem si només pensem en resoldre el problema del cap de setmana que ve i no pensem en el que hem de tenir d’aquí un any, cinc o deu anys. Els problemes de fa 20 anys els hem de resoldre per sempre i no arrossegar només una solució repressiva per una setmana. I això ho hem de fer entre tots”.

El debat ha comptat amb l’assistència d’unes 150 persones al Teatre de Blanes.

Publicitat

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/