Arxiu

Més de cinquanta empreses participen a la primera fira dedicada a la Formació Professional Dual

El proper 22 de juny tindrà lloc la Fira FPDual Gi, a través d’una plataforma innovadora que permetrà promoure la modalitat de la formació professional dual entre les empreses, estudiants i futurs treballadors.

La fira permetrà assessorar empreses en els avantatges de participar a l’FPDual, informar de les diferents alternatives de l’FPDual que demana el teixit empresarial del territori i millorar l’ocupabilitat de les persones mitjançant l’experiència professional.

A dia d’avui la fira compta amb més de cinquanta empreses inscrites de diferents sectors productius, des de l’agroalimentari, el tecnològic, industrial, químic, serveis, digital… i són una bona representació del teixit empresarial de les comarques gironines.

Una vintena d’aquestes empreses participants, explicaran la seva experiència, mitjançant el testimoni d’alguns dels protagonistes: empresaris, responsables de recursos humans, joves que han participat en programes d’FP dual, i que ara estan treballant gràcies a haver-se qualificat amb aquest sistema. Les empreses que participen explicant la seva experiència amb la FP dual són Ascensors Serra, CINC Empordà Assessoria d’empreses SL, Comastech, Caula Aliments, Frit Ravich, GM FOOD, GNA Serveis Telemàtics SL, Guitart Hotels SL, Masias Maquinària, Minerals Conesa, Productos Concentrol SL, Roberlo, Tavil, Friselva, SA, Comexi, Hipra, Autotaller Alcalà, i La Vinyeta.

D’altra banda la Fira FPDual Gi també compta amb una quarantena d’instituts que explicaran quins programes ofereixen, el funcionament del pla d’estudis i tots els dubtes que es poden plantejar als joves interessats.

El programa de la Fira arrenca a les 10 h del matí amb la inauguració a càrrec de Jaume Fàbrega, president de la  Cambra de Comerç de Girona, i Martí Fonalleras, director dels Serveis Territorials d’Educació a Girona.

Posteriorment, entre les 10 i les 18 h, hi haurà un espai per a l’assessorament, on les empreses podran tenir un contacte directe amb l’estand del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i amb la Cambra de Comerç de Girona, i també podran visitar virtualment els diferents centres formatius i conèixer els casos d’èxit d’empreses que realitzen la modalitat FP Dual.

A partir de les 10.15 h quedarà obert un espai des d’on es podran visualitzar les experiències de les empreses en FP dual i les pràctiques de formació en centres de treball (FCT).

A les 10.15 h Guillem Salvans de la Fundació Berstelmann farà una intervenció sobre els diferents models europeus d’FP DUAL, i a continuació, a les 11 h, Josep Francí, director de Territori i Qualificació Professional de la Cambra de Comerç de Barcelona, explicarà el projecte “Xarxa FP 30-40” d’empreses del Vallès Oriental.

A les 11:45 h tindrà lloc la taula rodona “L’encaix de l’empresa en la nova FP DUAL. La importància de la figura de l’aprenent a l’empresa” que comptarà amb Jaume Fàbrega, president de la  Cambra de Comerç de Girona; Joan Lluís Espinós, director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial; Josep Francí, director de Territori i Qualificació Professional de la Cambra de Comerç de Barcelona; Raimond Franch, de Comastech Centre Politècnic Comas; Ingar Lutzon, de Frit Ravich, i Josep Serra, de La Vinyeta.

A les 13:30 h. es podrà assistir a la conferència “Avantatges de ser Empresa d’FP Dual” a càrrec dels Serveis Territorials d’Educació.

A les 15 h es podrà seguir la reemisió del projecte “Xarxa FP 30-40” d’empreses del Vallès Oriental, a càrrec del Sr. Josep Francí, director de Territori i Qualificació Professional de la Cambra de Comerç de Barcelona; i posteriorment a les 15.30 h la de la Taula Rodona “L’encaix de l’empresa en la nova FP DUAL. La importància de la figura de l’aprenent a l’empresa”.

Durant tot el dia es podran visualitzar les Experiències de les empreses en FP DUAL i pràctiques FCT (exposició vídeos).

Finalment a les 18 h tindrà lloc l’acte d’adhesió de la Cambra de Comerç de Girona a la Alianza para la FP Dual. I posteriorment la Fira clourà a les 18.15 h.

La Fira compta amb l’organització de la Cambra de Comerç de Girona, el Departament d’Educació, i el suport de la Cámara de Comercio de España i Fons Social Europeu de la Unió Europea.

 

La FP Dual

La formació professional dual és un programa que permet la qualificació dels treballadors combinant l’activitat laboral a l’empresa, amb l’activitat formativa rebuda en un institut d’FP. A l’àmbit català compta amb 7.811 alumnes participants en 5.180 empreses adherides al programa de l’FP dual i 295 centres educatius.

Publicitat

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

Neteges Escobar

C/. Miralles, 10   P.I. Can Patalina

08380 – Malgrat de Mar

T. 937610744

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/