Arxiu

Més de 350 persones a la Manifestació ‘Per uns Barris Més Segurs’ 

Més de 350 persones han participat aquest divendresa la manifestació convocada per la plataforma ‘Per uns Barris més Segurs’. Abans de començar, dues portaveus del col·lectiu han llegit a la porta de l’Ajuntament de Blanes un breu manifest en català i en castellà. En el text s’explicava que l’objectiu de la mobilització era voler resoldre la problemàtica que es pateix a la zona d’oci nocturn.

Per això, segons el manifest, es vol conscienciar a tothom amb accions pacífiques a les autoritats competents, perquè entenen que són les que han de vetllar per la seguretat i el descans de la ciutadania. Finalment, es tancava desitjant que la manifestació transcorregués pacíficament i amb total tranquil·litat, recordant tanmateix els tres lemes sota els quals s’ha convocat: ‘Tots units per un barri segur’, ‘No ens miris. Vine amb nosaltres’ i ‘Volem Descansar’.

Tot seguit, la manifestació ha pujat Carrer Ample a munt i ha seguit pel Carrer Anselm Clavé per finalitzar a la Rotonda dels Focs, on s’ha dissolt quan tot just feia poc més de 20 minuts que havia començat. Al llarg de tot el recorregut, diverses persones han mostrat pancartes amb els tres principals lemes, que s’han corejat a viva veu, recolzats pels sons de xiulets i botzines.

Per la seva banda, la pancarta que ha encapçalat la manifestació duia escrit el lema ‘Per uns Barris més Segurs. Solució Discoteques Conflictives Ja !!’. Diverses dotacions de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra han vetllat per l’ordre de la manifestació i la seguretat dels que hi participaven. En aquest sentit, la policia municipal s’ha encarregat d’anar tallant puntualment el trànsit de vehicles per facilitar el pas dels manifestants que, quan s’ha dissolt la marxa, han dedicat un aplaudiment a la Policia Local de Blanes.

L’Ajuntament de Blanes fa una crida a la unitat

Hores abans, l’Ajuntament de Blanes feia públicauna ‘Declaració institucional’ en relació a les novetats que hi ha hagut aquests darrers dies al voltant de la conflictivitat a la Zona d’Oci Nocturn. El document l’han subscrit unànimement els cinc partits amb representació municipal (Esquerra Republicana de Catalunya, Partit dels Socialistes de Catalunya, Blanes en Comú Podem, Junts per Blanes i Ciutadans), així com les Associacions de Veïns d’Els Pins i La Plantera. També s’hi va adherir la Plataforma Per uns Barris Més Segurs.

En la declaració institucional, es demana que se segueixi sumant esforços de totes les parts implicades com a únic mitjà per aconseguir l’objectiu comú de trobar una solució. Aquesta crida a la unitat es fa extensiva a tots els col·lectius ciutadans i professionals que han aportat el seu granet de sorra en ares d’aconseguir la necessària convivència ciutadana que faci compatible el descans dels veïns amb l’oci nocturn.

En aquest darrer sentit, s’hi diu textualment: “Amb aquesta declaració institucional, l’Ajuntament de Blanes es solidaritza amb la problemàtica que estant patint els veïns i veïnes del municipi, essent aquest un punt de treball col·lectiu i unitari a solucionar. Per aquest motiu, no deixarem de buscar mesures i fer co-responsables de la solució a tots els actors que hi participen, aplicant mesures individuals a aquells negocis implicats en la problemàtica”.

En la línia del posicionament que ja va fer públic ahir dijous l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, la ‘Declaració Institucional’ també defensa i elogia la tasca que està duent a terme la Policia Local de Blanes. Per això, s’hi destaca l’excel·lent treball que fa i la tasca que desenvolupa no tan sols en la contenció de la problemàtica a la zona d’oci nocturn, sinó en general en tots els seus àmbits d’actuació: servei, assistència i protecció ciutadana.

Per això, en el text s’hi remarca: “Tanmateix, l’Ajuntament també vol incidir en la defensa i elogiar la tasca que està duent a terme la Policia Local de Blanes, remarcant l’excel·lent treball i la tasca que desenvolupa aquest cos de seguretat municipal, la nostra policia. No tan sols en la contenció d’aquesta problemàtica a la zona d’oci nocturn, sinó en general en tots els seus àmbits d’actuació, servei, assistència i protecció ciutadana. Una tasca que estan fent de manera impecable i professional, malgrat la manca d’efectius que pateix, provocada principalment per les jubilacions, però també per no haver pogut incorporar nous agents a temps”.

Per últim, la proclama oficial de l’Ajuntament de Blanes demana a l’organisme competent de la Generalitat de Catalunya una major implicació que es tradueixi en més presència dels Mossos d’Esquadra i de la Brigada Mòbil. Per últim, la ‘Declaració Institucional’ es tanca reiterant la crida a la unitat com a full de ruta, i fa constar que compta amb l’explícit recolzament dels grups polítics i els col·lectius de ciutadans i ciutadanes.

Publicitat

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2022© Ràdio Marina · Disseny web: F/