Arxiu

Manifestació unitària a Blanes per reclamar la millora de les pensions

Manifestació aquest  dissabte pels carrers de Blanes per reclamar la millora i la garantia en el futur del sistema públic de pensions a l’estat espanyol. Organitzada per l’Ajuntament, aquesta ha estat la primera mobilització unitària que s’ha fet a Catalunya, ja que ha comptat amb el recolzament de totes les forces polítiques amb representació al consistori, així com dels principals sindicats al municipi.

La manifestació ha sortit a quarts d’una del migdia des de davant l’edifici de l’Ajuntament, encapçalada per una pancarta on es podia llegir el lema: “Per unes pensions dignes!”. 

Els portadors encarregats de dur la pancarta han estat gent gran del municipi, en especial membres de les dues entitats de referència que hi ha a Blanes: l’Associació de Pensionistes i Jubilats del Casal Benet Ribas i l’Associació de Prejubilats i Pensionistes de la Casa del Mar.

Darrera d’ells i elles, s’han situat representants de tots els partits polítics de l’arc plenari: PSC, ICV-EUiA, PDeCAT, ERC, C’s, Batega per Blanes, CUP i PP, així com dels principals sindicats que també han fet recolzat explícitament la mobilització: CCOO, UGT, CSIF i USOC. La manifestació ha fet un breu recorregut pel centre del municipi fins arribar al Banc dels Músics del Passeig de Mar, on l’actor i director teatral, Pere Box, s’ha encarregat de llegir el manifest unitari.

L’alcalde de Blanes Mario Ros també ha participat a la manifestació i ha expressat la seva preocupació sobre la problemàtica. En la seva època com a regidor va poder veure de primera mà, com molta gent gran del municipi blanenc viu amb una pensió molt baixa.

Escoltar Mario Ros:

El manifest ha començat recordant que la pensió pública és un dret -tal com ho recull la constitució espanyola en el seu article 50-, així com que és una obligació de l’estat espanyol vetllar pels drets de la ciutadania, especialment pels de les persones més vulnerables. També s’ha remarcat que els drets s’han de garantir en l’àmbit públic, ja que derivar-ho al sector privat suposa que deixen de ser uns drets.

En aquesta mateixa línia, s’ha constatat que durant els darrers anys s’està assistint a un deteriorament de les pensions públiques, així com a una pèrdua del seu poder adquisitiu. Noves mesures com el factor de la sostenibilitat, s’ha explicat que ja avancen un futur increment de les retallades de les pensions, per ampliar el negoci dels fons de pensions privats sobre la base de la degradació del sistema públic.

D’altra banda, al manifest també s’hi recull que hi ha milions de persones que van donar molts anys d ela seva vida per produir riquesa per a d’altres, i ara en canvi  es veuen en la misèria:“Tothom ens mereixem una vellesa digna sostinguda per pensions decents que cobreixin totes les nostres necessitats bàsiques. Colpejar les pensions públiques és atacar a tota la societat. Als actuals pensionistes, que veuen empitjorar les seves condicions de vida, i als futurs pensionistes,  a qui s’amenaça amb una substancial reducció dels seus ingressos”.

Per evitar-ho, es reclama que es blindin les pensions a través de la constitució espanyola per donar prioritat absoluta al sistema públic de pensions, així com a la seva revalorització. Centenars d’organitzacions i milers de professionals constitueixen avui dia un ample moviment social que, sense distinció d’ideologies, uneix a tothom per sobre de cap sigla política.

El manifest conclou instant al govern i al Congrés dels Diputats perquè promoguin “Una reforma de la constitució espanyola que inclogui la prohibició expressa que qualsevol govern, actual o futur, pugui tocar, retallar o privatitzar  total o parcialment el sistema públic de pensions”. Finalment, també fa un advertiment: “Tocar les pensions és creuar la línia vermella que no hem de permetre”, i per últim, la lectura del manifest s’ha tancat repetint el lema de la convocatòria: “Per unes pensions dignes!”.

 

 

Publicitat

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

Neteges Escobar

C/. Miralles, 10   P.I. Can Patalina

08380 – Malgrat de Mar

T. 937610744

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

Comastech

Av. Estació, 52

17300 – Blanes

T. 972963711

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/