Arxiu

Lorenzo Shoubridge guanya el premi principal en la 24a edició de MontPhoto

El festival, un dels cinc més importants del món dedicats a la fotografia de natura, ha apostat per desenvolupar totes les seves activitats a través de la xarxa amb una afluència de públic superior a les 5500 persones-.

Per a aquesta edició, el concurs organitzat per Montphoto ha rebut més de 14.000 fotos procedents de 68 països diferents entre els que s’han repartit un total de 25.000 euros en premis, i es podrà seguir veient on-line en diferit a través del link https://montphoto.com/website/visionat_fest.asp.

La pandèmia va portar al festival a crear, a més, una categoria especial anomenada “Natura des de casa”, en què els participants van haver d’enviar fotografies realitzades a casa durant els mesos del confinament. El guanyador d’aquesta categoria va ser Antonio Aguilera Galisteo amb una fotografia titulada “El cantant”.

Ponències de rellevància internacional

Malgrat haver-se desenvolupat de manera cent per cent online, Montphoto ha pogut comptar amb ponències i trobades a través de la xarxa de nivell internacional, entre els quals destaquen el protagonitzat per la fotògrafa nord-americana Ami Vitale, documentalista nord-americana guanyadora fins a en cinc ocasions del premi atorgat per la organització World Press Photo.

Una altra de les grans intervencions dins del festival va estar protagonitzada per Kathy Moran, editora sènior de la revista National Geographic per a projectes d’història natural, qui va fer una revisió de portfolis de diferents fotògrafs.

El fotògraf de National Geographic David Doubilet, per la seva banda, va compartir amb els assistents les anècdotes darrere de les històries publicades per la coneguda revista: els intents, els èxits i algunes veritats doloroses del món de la documentació visual.

En un moment en què els principals festivals de fotografia s’han cancel·lat, la reconversió de MontPhoto de manera online ha permès, segons Josep Carreras, president de l’Associació MontPhoto, mantenir el seu compromís d’oferir aquestes ponències de primer nivell, a més de repartir 25.000 euros en premis.

«Aquest any el coronavirus ens ha canviat la vida, però el compromís amb els nostres seguidors ens obliga a reinventar-nos, per això el festival Montphoto aquest any ha estat en línia, però sense rebaixar gens ni mica la qualitat del contingut ofert», assegura un dels fundadors, Paco Membrives.

 

Sobre MontPhoto

MontPhoto és una ENTITAT que té com a missió valorar, promocionar i difondre l’art de la fotografia de natura, i contribuir en la defensa mediambiental, el conservacionisme i l’ecologisme.

És un CONCURS internacional de fotografia de natura i de muntanya de referència, que posa en valor, tant les imatges presentades com els seus autors.

És un FESTIVAL, un punt de trobada d’aficionats i professionals de tot el món, que té lloc cada octubre a Lloret de Mar.

És una EXPOSICIÓ itinerant, present en els circuits nacionals i internacionals. És una PUBLICACIÓ, “Inspirats per la Natura”, que conté les imatges més belles presentades al concurs i reflexions a càrrec de grans personalitats.

És un CARÀCTER obert, proper i autèntic, que des de fa 24 anys porta conquistant a més a molts apassionats de la fotografia i la natura.

 

Més informació: https://montphoto.com/

Publicitat

ESTACIÓ DE SERVEI ESSER

Av. Alegries, 89-91

17310 – Lloret de Mar

T. 972363854

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

LA MASIA TORDERA

C/ Girona, 32-34

08490 – Tordera

T. 937643366

 

 

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/