Arxiu

L’Oncobike s’ajorna fins l’any vinent

La 5a edició de l’Oncobike, la cursa solidària de BTT a benefici de la Fundació Oncolliga Girona, tampoc se celebrarà el pròxim 17 d’octubre, com estava previst. Els organitzadors d’aquesta prova solidària -l’Oncolliga, el Club Ciclista Sant Gregori i l’associació Cingles de la Llémena- han decidit ajornar-la fins al segon cap de setmana d’octubre de l’any que ve per tal de garantir la salut dels participants i voluntaris davant de l’elevat risc de contagis de la Covid-19.

Les inscripcions i les donacions dels 36 equips que s’havien sumat al repte fins ara es conservaran de cara a la pròxima convocatòria, prevista per al 16 d’octubre del 2021. En el cas que un equip no pugui participar a la cursa en la nova data prevista, podrà donar-se de baixa i se li retornarà l’import de les inscripcions i de les donacions, si ho sol·licita, sempre que ho faci abans de final d’any.

La plataforma d’inscripcions seguirà oberta a www.oncobike.cat per tal que nous equips es puguin incorporar al repte, ara amb l’horitzó del 2021.

Una mica d’història 

L’Oncobike és un repte esportiu i solidari dirigit als amants de la bicicleta de muntanya. El centre neuràlgic de la prova està situat al municipi de Sant Gregori, que acull la sortida i l’arribada d’aquesta cursa tan especial, que transcorre íntegrament per camins i pistes dels municipis que formen la Mancomunitat de la Vall de Llémena.

En la vessant esportiva, la prova consta habitualment de dos itineraris: un de 200 quilòmetres i un altre de més curt, d’aproximadament 110 km. Per participar-hi, els equips han de reunir un total de sis ciclistes que poden anar fent relleus, si bé sempre n’hi ha d’haver com a mínim dos en ruta.

El repte solidari consisteix a que cada equip reuneixi, com a mínim, un donatiu de 500 euros que es destinen íntegrament a la Fundació Oncolliga Girona. En les dues primeres edicions (2016 i 2017) els diners recollits es van destinar a finançar les reformes en els dos pisos-residència que l’entitat té al barri de Sant Ponç de Girona, a tocar de l’Hospital Dr. Josep Trueta de Girona. L’objectiu d’aquests pisos es posar a l’abast de les famílies dels malalts oncològics que preveuen una llarga hospitalització un habitació a prop de l’hospital que els proporcioni acolliment i comoditat de forma gratuïta. Des del 2018, els fons recollits amb l’Oncobike serveixen per  finançar el servei d’Estètica Oncològica Integral, que té com a finalitat prevenir i minimitzar els efectes secundaris que els tractaments oncològics tenen sobre la pell i les mucoses dels malalts, especialment de les dones.

Reinventar-se per seguir endavant

L’actual situació de pandèmia ha obligat la Fundació Oncolliga Girona a suspendre pràcticament la totalitat de les activitats solidàries que organitza per recaptar fons, ja sigui directament o a través de les delegacions que té repartides arreu de les comarques gironines. Això ha suposat una pèrdua d’ingressos de més de 300.000 euros des del mes de març passat.

Davant d’aquesta situació, l’entitat està treballant en noves formes de captació de fons, com ara campanyes de donatius online i també activitats esportives que es poden fer en solitari o en petits grups de familiars o amics, amb inscripció telemàtica. D’aquesta manera, l’Oncolliga espera poder garantir tots els serveis d’ajuda i suport al malalt de càncer que venia oferint fins ara, com per exemple atenció psicològica, fisioteràpia a domicili, drenatge limfàtic, banc de perruques, estètica oncològica, préstec de material, llar-residència o marxa nòrdica terapèutica.

Publicitat

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

PNEUMÀTICS MORA

C/. València, 7

T. 972334584

Ctra. Accès Costa Brava, KM 4.7

T. 972353293

17300 – Blanes

Jugueteria El Genio

C/. Josep Tarradellas, 58

17300 – Blanes

T. 872505761

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/