Arxiu

Localitzen 87 cadàvers de gossos i gats en un bosc de Tossa

Segons informa el cos d’Agents Rurals, l’indret on es trobava el dipòsit està situat a la part posterior d’un xalet propietat d’un familiar de la veterinària de Vidreres Natàlia Ràfols, inhabilitada per mala praxi i condemnada a pagar una multa.

 

Una patrulla d’Agents Rurals, alertats per la forta olor, va descobrir els residus mentre feia un recorregut a peu. Els animals, que es trobaven dins bosses de forma individual, estaven en diferents estats de descomposició. Els agents van identificar les bosses –la majoria contenien gossos-, van fer un rastreig amb detector de microxips (19 animals tenien l’identificatiu) i van traslladar els cadàvers a un centre d’incineració.

Gràcies als microxips, van poder localitzar dos propietaris de gossos que van explicar que havien portat el seu animal malalt a la veterinària Natàlia Ràfols i que, després de morir, ella mateixa s’havia fet càrrec de la gestió del cadàver.

La fiscalia especialitzada en Medi Ambient ha obert diligències contra la veterinària per delictes de desobediència, falsificació documental i estafa.

El Col·legi de Veterinaris de Girona es presnetarà com a cusació particular, segons ha explicat el seu president, Bernat Serdà.

Natàlia Ràfols va ser condemnada el 10 d’octubre del 2016 per un delicte de desobediència a l’autoritat a pagar una multa de 900 euros. El Jutjat Penal número 3 de Girona la va condemnar per operar gossos malgrat estar inhabilitada per part del Col·legi de Veterinaris per mala praxi.

Expulsada del Col·legi de Veterinaris i inhabilitada fins al 2020

Des del Col·legi de Veterinaris de Girona han qualificat aquests fets com a “molt greus” i han anunciat que tenen previst personar-se com a acusació particular quan el cas arribi als jutjats. Volen defensar “el bon nom i la professionalitat” dels 500 veterinaris que el col·legi té com a socis. “Ja hem esgotat la via administrativa; l’últim pas ha estat l’expulsió, que la junta va decidir l’octubre passat. La veterinària va presentar un recurs contenciós que ara queda pendent de resoldre’s per la via administrativa”, ha explicat el seu president, Bernat Serdà. Així mateix, recorda que Ràfols està inhabilitada fins al 2020 i confia que arran d’aquests fets es “faci justícia” i que ja no pugui continuar atenent pacients.

I és que el Col·legi assegura que Ràfols fins fa pocs dies encara estava atenent animals malgrat estar inhabilitada. Segons Serdà, els han arribat queixes de clients per no haver rebut una bona atenció. “Es tracta de casos de ferides infectades o de posar un xip però no donar-lo d’alta”, detalla el president. Són dues o tres les últimes que han rebut, afegeix, però “suficients” per saber que continua treballant. Serdà també subratlla que no poden fer res més com a col·legi i que l’únic que els queda és informar els afectats perquè ho denunciïn als Mossos d’Esquadra.

El president també ha fet referència a la mala gestió dels residus i explica que a molts clients els deuria cobrar la incineració i la gestió del cadàver. “Posar-los en una bossa no era el que havia de fer i això demostra que de gestió n’ha fet ben poca”, conclou.

 

Publicitat

Club Tennis Blanes – Rest. Pura Vida

Av. Vila de Madrid, s/n

17300 – Blanes

T. 634944021

 

ESTACIÓ DE SERVEI ESSER

Av. Alegries, 89-91

17310 – Lloret de Mar

T. 972363854

DRIVIM CALELLA

C/. Sant Jaume, 469

08370 – Calella

T. 937691104

PNEUMÀTICS MORA

C/. València, 7

T. 972334584

Ctra. Accès Costa Brava, KM 4.7

T. 972353293

17300 – Blanes

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/