Arxiu

‘Lluitem i guanyem la independència’

Les organitzacions  independentistes han preparat per enguany dues commemoracions, la de l’11-S i la de l’1-O.

La manifestació d’aquesta Diada Nacional de Catalunya anirà d’Urquinaona al Parlament.

També s’han previst actes pels dies 1, 2 i 3 d’octubre.

 

El Govern autoritza les manifestacions en moviment pocs dies abans de l’Onze de Setembre

En relació a actualment, s’elimina l’obligatorietat de fer concentracions estàtiques sense desplaçament de la capçalera ni de la resta d’assistents, així com el tancament dels accessos al transport públic més propers. L’autorització entra en vigor aquest divendres i arriba poques hores abans de la manifestació de l’ANC pel centre de Barcelona d’aquest dissabte amb motiu de l’Onze de Setembre, que es preveu que es desplaci des de la plaça Urquinaona a l’Estació de França.

No obstant, se segueix demanant una distància d’1,5 metres entre assistents llevat que per pertanyin a la mateixa bombolla de convivència, així com mantenir un control d’aforament per adequar el número d’assistents al compliment de l’espai mínim per persona. L’informe també demana limitar l’ús de pancartes o altres objectes compartits, així com mesures d’higiene com l’ús obligatori de la mascareta o fomentar l’ús de gels hidroalcohòlics.

Les delegacions del Govern a l’exterior han preparat una quinzena d’activitats per portar la Diada Nacional arreu del món

La celebració d’aquest any, marcada encara per la pandèmia de covid-19, combina actes presencials amb aforament reduït amb d’altres de telemàtics o en format híbrid. El programa homenatjarà personalitats de la cultura catalana que han transcendit a l’esfera internacional, com ara el compositor Pau Casals o l’escriptora Aurora Bertrana. També es retrà homenatge als exiliats republicans a Mèxic i s’estrenarà el festival Catalan Sounds organitzat per les delegacions a Mèxic, l’Argentina i els Estats Units per apropar la música catalana al continent americà.

Manifest de l’ANC ‘La independència és a les nostres mans’

Al llarg de la història diferents col·lectius socials i polítics han assolit grans canvis a través de l’organització popular. I ho han fet malgrat la resistència del poder imperant que s’oposava a aquesta alteració de l’ordre establert. Som el 52 % i que l’independentisme tingui aquesta majoria social ens legitima. Volem fer imparable la ruptura amb l’Estat espanyol empoderant el moviment popular i desplegant una estratègia de confrontació no violenta que faci inevitable la victòria.

Una estratègia aplicada amb èxit el Primer d’Octubre, que va permetre la realització del referèndum d’autodeterminació tot i el potent desplegament repressiu organitzat per l’Estat espanyol. Aquell dia vam exercir el dret a l’autodeterminació i vam guanyar! Només quan el poble ha agafat les regnes del procés d’independència és quan s’han fet passes fermes endavant.

El lema de la Diada d’enguany és “Lluitem i guanyem la independència”. Lluitar per la independència és el treball diari, intel·ligent i constant que hem d’exercir perquè l’Estat espanyol perdi el control del nostre territori, desgastant-lo amb la nostra acció diària, personal i col·lectiva. Transformem la repressió històrica i incessant que exerceix l’Estat contra la nació catalana en un bumerang que retorni amb força contra l’ocupant.

Lluitar per la independència és estimar el nostre territori, cultura i llengua, i per tant, defensar-lo de totes les agressions. Lluitar per la independència és estimar la seva gent i que la nostra societat pugui gaudir dels mateixos drets sense discriminacions per qüestions de condició social, de raça, de religió o de gènere. Lluitar per la independència també és consumir amb criteris de proximitat i consciència nacional.

I aquesta lluita la podem dur a terme des de tots els àmbits de la nostra vida: des de la nostra acció a l’associació de veïns, des de la nostra acció a l’associació de pares i mares de l’escola, des de la defensa de la nostra llengua en la vida quotidiana. Des de la nostra acció al sindicalisme o en l’àmbit empresarial, i així en qualsevol àmbit.

La contribució a la lluita per la independència de cadascun de nosaltres i des de cada àmbit de la nostra societat, de manera coordinada i organitzada, serà la peça clau per reforçar el moviment popular independentista i de retruc, fer valdre la nostra proposta de ruptura.

És per això que fem una crida a la ciutadania per enfortir el moviment independentista fora de les institucions, que serveixi per a la reconstrucció nacional i que foragiti l’ocupant. Siguem capaços altre cop d’arrossegar les nostres institucions de Govern cap a la independència, com ja vàrem fer. Mentre alguns demanaven l’Estatut, el poble de Catalunya mobilitzat els hi vam deixar clar el que volíem i volem: la independència de Catalunya i dels Països Catalans.

En aquesta lluita no sabem quant trigarem a recollir-ne els fruits, però persistirem fins a l’objectiu, mantenint-nos per sempre fidels al nostre poble i a la independència de la nostra nació.

Això va començar amb la gent al carrer i acabarà amb la gent al carrer. Tornem-hi! Visca la terra!

 

La mobilització continuarà el mes vinent

 

Actes del dia 1 octubre

 

  • Acte polític a la Catalunya Nord: A primera hora de la tarda es farà un acte polític per reivindicar el paper de la Catalunya Nord en la compra, emmagatzematge i distribució de les urnes del referèndum. Finalitzat l’acte polític, una columna de vehicles, encapçalada per un vehicle amb urnes de l’1-O, anirà fins a Figueres.
  • Concert a Figueres: Les urnes i els vehicles provinents de la Catalunya Nord arribaran a Figueres, on tindrà lloc un concert per concloure la jornada.
  • Actes polítics arreu del país: Paral·lelament al concert de Figueres, s’organitzaran actes polítics arreu del territori directament vinculats amb el referèndum per reivindicar l’1 d’Octubre (llocs on hi va haver atacs rellevants o on es van poder prevenir els atacs de l’Estat espanyol amb imaginació i creativitat). Aquestes concentracions rebran urnes que hauran sortit de la Catalunya Nord.

 

2 d’octubre

El dissabte 2 d’octubre es duran a terme tres marxes simultànies per reivindicar l’1 d’Octubre i la independència, dues de les quals començaran en altres territoris dels Països Catalans. Cada una conclourà amb un acte polític:

  1. Marxa de Sant Julià de Ramis a Aiguaviva, passant pel centre de Girona. Acte polític al final de la marxa a Aiguaviva.
  2. Marxa de Vinaròs a la Ràpita. Acte polític al final de la marxa a la Ràpita.
  3. Marxa a Ponent.

 

3 d’octubre

El diumenge matí tindrà lloc a Barcelona un acte polític amb l’objectiu que es retrobin totes les organitzacions que van fer possible el 3 d’octubre en el marc de la Plataforma 3 d’Octubre.

Publicitat

INS BISBE SIVILLA

C/. Valldebanador, 39

08370 – Calella

T. 937661201

Visita el web

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/