Arxiu

Lloret transforma la seva gastronomia de la mà de la fundació Alícia

El projecte, que en un primera fase es centrarà en la cuina de Salut, té per objectiu crear una personalitat pròpia en l’àmbit de la gastronomia. El treball es fa de la mà de la fundació Alícia.

El projecte neix de l’acord a tres bandes entre l’Ajuntament de Lloret de Mar a través de Lloret Turisme, l’Associació de Bars i Restaurants de Lloret de Mar i del Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar que volen convertir el municipi en una destinació gastronòmica amb personalitat pròpia i de qualitat.

Toni Massanés, director general de la Fundació Alícia, ha explicat que “durant el darrer any, la fundació Alícia ha dut a terme una recerca exhaustiva per tal d’establir el mapa de la restauració de Lloret i per identificar-ne els seus eixos i potencialitats. Un cop feta aquesta recerca s’ha desenvolupat un pla estratègic a llarg termini per impulsar aquesta gastronomia lloretenca. Avui donem el primer pas presentant el pla per convertir el municipi en una destinació pionera en cuina de la salut.”

Per la seva part, l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, emmarca aquest projecte “en el pla estratègic per a la reconversió turística del municipi que tindrà la gastronomia com un dels seus valors afegits. Avui presentem la primera part de la transformació que s’ha centrat en la  “Cuina de Salut”,  i més endavant presentarem la segona part del projecte que se centrarà en posar en valor les arrels i la identitat gastronòmica de Lloret.”

“Cuina de Salut”

Una de les primeres oportunitats que va identificar la Fundació Alícia és convertir Lloret en la primera destinació especialitzada en l’àmbit de la “Cuina de Salut”, una tendència creixent entre els consumidors nacionals i internacionals. Aquesta especialització requereix l’adaptació de restaurants, bars, cafeteries i altres establiments, però sobretot de la restauració dels hotels del municipi que actualment registren més de 5,3 milions de pernoctacions anuals. La premissa de la “Cuina de Salut”  es basa en tres factors principals: sa, sostenible i bo.

Enric Dotras, president del gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar explica que “els hotels de Lloret han assumit el compromís d’adaptar els seus establiments per aconseguir la implantació del Distintiu d’Alimentació Mediterrània (AMED) i per complir amb les propostes de gestió d’al·lèrgies i intoleràncies alimentàries que defineixi la Fundació Alícia“.

Aquesta estratègia vol transformar totes les fases del procés: des de la producció dels elements bàsics de la cuina, la formació dels cuiners i també formació específica per a tot el personal d’atenció al públic. En aquest sentit, Nino Gómez, president de l’associació de Bars i Restaurants de Lloret de Mar comenta que “l’objectiu últim d’aquesta iniciativa és ben clar: volem que quan un client arribi a un restaurant de Lloret només hagi de dir quina és la seva al·lèrgia, i no caldran més detalls, perquè les persones que l’atendran podran anticipar-se a les seves necessitats“.

Publicitat

GALERIAS SOFÀS i DESCANS

C/. Ses Falques, 41

17300 – Blanes

T. 972331795

ENA ARQUITECTURA SALUDABLE

08490 – Tordera

T. 620 100 164

 

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/