Arxiu

Lloret inaugura la casa-museu de Can Font

 

L’Ajuntament de Lloret ha inaugurat avui la casa-museu de Can Font. L’acte ha comptat amb la presencia del President de la Diputació de Girona, Pere Vila; l’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat; ex-alcaldes, regidors municipals i col.laboradors.

S’ha triat el dia de Sant Romà, patró dels lloretencs, com a data assenyalada per obrir les portes d’aquesta casa senyorial que és destacat testimoni de com eren les cases indianes i d’una època, finals del s.XIX de gran esplendor per Lloret i Catalunya. Durant un temps, aquestes cases van ser abundants a Lloret. La majoria es va construir entre finals del segle XIX i principis del XX, principalment motivades pel retorn dels indians que havien fet fortuna a les Amèriques.

Construïda l’any 1878, Can Font era la casa de Nicolau Font i Maig, Conde de Jaruco, que va marxar a Les Amèriques cridat per un oncle seu que ja havia fet fortuna. Allà, Nicolau Font, va saber administrar bé la fortuna heretada del seu oncle i la va ampliar. Quan va tornar a Lloret, es va fer construir Can Font. L’any 1940 la casa senyorial és venuda a l’industrial tèxtil sabadellenc Ferran Comadran i Torres.

L’Ajuntament de Lloret va adquirir l’immoble l’any 1981. La intenció inicial era fer-hi un museu, però finalment l’edifici va acollir una escola de pintura. Després d’estar tancada durant un temps, fa dos anys, es va elaborar un projecte de rehabilitació que ara veu els seus fruits. L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha explicat que “Can Font és l’única casa d’indians de propietat municipal de tot Catalunya que s’obre al públic. A partir d’aquest divendres, es podrà veure com es vivia a l’època dels indians a través de visites guiades programades a aquest espai”. I ha afegit “Can Font permet ampliar el projecte del MOLL, el Museu de Lloret, una estratègia cultural engegada fa anys per a recuperar i posar en valor el patrimoni cultural i històric de Lloret i donar-lo a conèixer a lloretencs i visitants”.

L’alcalde ha agraït la col·laboració l’aportació econòmica i suport de la Diputació de Girona i dels diversos lloretencs que han cedit material com mobles, quadres, llibres…. per poder ambientar la casa. Un habitatge de 350 metres quadrats visitables, repartits entre la planta baixa i dos pisos, amb moltes sales on es parla dels indians en general i d’alguns americanos en concret.

El President de la Diputació de Girona, Pere Vila, ha destacat que “Lloret sempre va un pas endavant i és un referent en promoció turística i també ho serà ara amb aquest equipament modernista que permet unir passat i futur”.

Amb motiu de la inauguració s’han programat visites guiades durant tot el cap de setmana que ja estan complertes. També amb motiu de la Festa Major de Sant Romà, durant el cap de setmana hi haurà portes obertes al Museu del Mar, als jardins de Santa Clotilde, al castell de Sant Joan i a l’edifici de Can Saragossa.

Publicitat

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

Electrodomèstics Losada

Av. d’Europa, 43

17300 – Blanes

T. 645299165

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/