Arxiu

Lloret es reuneix amb els touroperadors

L’alcalde lamenta les dues morts accidentals dels darrers dies però ja alerta que seran “implacables” si detecten negligències

L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, ha dit que lamenta “moltíssim” les dues morts accidentals que hi ha hagut al municipi aquests darrers dies. La primera, la d’un jove britànic que va caure des d’un cinquè pis d’un bloc d’apartaments. I la segona, la d’un jove alemany de 17 anys que es va precipitar al mar des del camí de ronda.

L’alcalde explica, però, que arran d’aquestes morts el que han fet és reunir-se amb els touroperadors que porten joves al municipi “per intentar millorar conjuntament els protocols d’actuació que tenen per controlar els seus clients”. En total, són entre cinc i sis empreses, que sobretot se centren en els mercats alemany –aquí, n’hi ha la majoria- o holandès.

Dulsat ha explicat que, d’entrada, les dues morts són accidentals. Però que si de la investigació se’n deriva que hi ha hagut alguna “negligència”, aleshores des de l’Ajuntament no els tremolarà el pols i seran “implacables”. “Ho serem com també ho som amb les sales de festes que no compleixen”, ha posat com a exemple.

Jaume Dulsat ha explicat que el municipi treballa per reconvertir-se, i allunyar-se de la imatge de sol, platja i borratxera que havia tingut anteriorment. I dins aquesta estratègia, l’alcalde de Lloret no ha amagat que allò que no fan és “promocionar” aquests touroperadors. “El mercat és lliure, però allò que és clar és que nosaltres no treballem perquè vinguin”, ha insistit.

Fins a 40.000 turistes menys

En aquest punt, l’alcalde de Lloret s’ha felicitat perquè aquest any visitaran Lloret fins a 40.000 turistes alemanys menys. Precisament, joves que formen part d’aquest mercat que volen eliminar i substituir per un turisme més familiar (russos, francesos, catalans i espanyols).

“Tenim hotels que estan invertint milions per reformar les seves habitacions o instal·lar parcs aquàtics; i això vol dir que estem traient de circulació aquest públic per posar-hi famílies que fan una despesa més alta”, ha dit Dulsat. I ha insistit: “La nostra línia de treball és aquesta”.

I aquí, l’alcalde tampoc ha passat per alt l’esforç que han fet els privats amb la reconversió turística de la destinació. Dulsat ha posat com a exemple d’aquesta implicació el fet que ara el municipi ja no aculli l’SportsVest (que cada abril portava cap a 2.000 universitaris britànics al municipi). “Els hotels van entendre que aquest no era el públic que volien, en detriment del compte de resultats; per tant, entre tots estem fent un esforç col·lectiu pel bon nom de Lloret de Mar”, ha subratllat l’alcalde.

Dins els esforços per fer un cop de timó i reconvertir-se com a destinació, i amb l’objectiu de millorar la seguretat i el civisme, Lloret de Mar també ha intensificat la presència d’agents cívics a la zona d’oci nocturn durant la nit. I ara, a més, aquests agents també patrullaran durant el dia per les zones comercials.

 

Escoltar Jaume Dulsat:

Publicitat

DRIVIM CALELLA

C/. Sant Jaume, 469

08370 – Calella

T. 937691104

ESCOLES FRETA

C/. Costa i Fornaguera, 2-14

08370 – Calella

T. 937661982

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

PNEUMÀTICS MORA

C/. València, 7

T. 972334584

Ctra. Accès Costa Brava, KM 4.7

T. 972353293

17300 – Blanes

Automòbils BDN

Polígon Industrial Mas Puigverd, 19-20

08389 – Palafolls

T. 662300310

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/