Arxiu

Lloret detecta canvis en el turista alemany

Ofereix menys estacionalitat, major interès pel turisme actiu i cultural així com un augment de la mitjana d’edat

Lloret de Mar, a través de Lloret Turisme, ha estat present a la fira ITB de Berlin, una de les fires turístiques de referència a Europa, per promocionar l’oferta turística de la destinació i reunir-se amb els principals operadors turístics alemanys i d’altres països d’Europa Central.

En el marc de la fira, i enllaçant amb una tendència iniciada ja fa uns anys, es va detectar i confirmar un canvi en el comportament en el mercat alemany. Tradicionalment, el turista alemany havia estat un públic estacional estiuenc que es decidia per una destinació de costa com Lloret de Mar principalment per les seves platges i el seu clima.

A través de la informació que ofereix l’eina d’intel·ligència turística Mabrian s’està confirmant que el perfil del turista alemany que visita Lloret de Mar es troba en un procés de canvi. Un públic que ofereix menys estacionalitat i un major interès per productes com l’actiu i el cultural així com un augment de la mitjana d’edat dels turistes són algunes de les característiques que defineixen el nou model de turista alemany que ha anat guanyant importància en els últims anys.

En paraules d’Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme: ”Ja fa uns anys que detectem un canvi en el mercat emissor alemany i ara tenim dades que ens confirmen i quantifiquen aquesta tendència. El públic més jove, que habitualment venia durant els mesos d’estiu, està donant pas a un públic més adult que desestacionalitza la temporada turística i que s’interessa per la nostra oferta més enllà del tradicional sol i platja buscant noves propostes de valor com són la nostra natura o el nostre patrimoni cultural. En l’últim any, en xifres absolutes hem reduït el nombre de turistes alemanys però la seva satisfacció amb la nostra oferta ha augmentat més de 10 punts”.

El mercat alemany segueix essent un dels punts emissors de turistes principals per a Lloret de Mar. Durant el 2018 la destinació va rebre 66.545 viatgers alemanys situant aquest mercat en el quart lloc després del mercat nacional, el francès i el britànic.

 

Calella també ha estat a Berlin

La presència a la fira ITB ha permès a la delegació de Calella realitzar entrevistes amb agències i operadors turístics de la zona, així com promocionar els atractius de la ciutat entre el nombrós públic assistent.

A Calella, tot i el descens mantingut durant els últims anys, el mercat alemany continua sent un dels més importants amb un total de 231.876 pernoctacions (12,18%) registrades entre els mesos de maig i octubre de 2018. Actualment és el quart mercat en importància, per darrera de l’espanyol, el rus i el britànic.

Les dades d’accés al web calellabarcelona.com provinents d’Alemanya constaten un interès creixent per la destinació. Durant l’any 2018, les visites al web han crescut un 80% respecte l’any anterior, i quan ho fan des de dispositius mòbils aquest indicador mostra un increment del 117%. Pel que fa als continguts més visitats, els alemanys tenen curiositat pels voltants de Calella i què visitar a prop de la ciutat, així com el calendari d’activitats i esdeveniments i el Far de Calella.

Publicitat

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

Geri Home

08370 – Calella

T. 641732836

Visita el web

L’Escorxador – Carns Selectes

P.I. Can Verdalet, 114-D

08490 – Tordera

T. 937645183

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/