Arxiu

Lloret de Mar s’uneix en un pla integral de mesures de prevenció per preparar la destinació per a l’estiu 2020

El Pla Integral consta de quatre etapes en què la formació de les empreses i d’aproximadament 4.000 treballadors turístics és l’eix vertebrador de l’estratègia.

Aquest Pla Integral de destinació turística està basat en les directrius fixades per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i té com a objectiu garantir la plena preparació de tot el municipi i els establiments privats abans del 15 de juny.

En l’àmbit específic de les platges, l’Ajuntament ha previst un sistema de zonificació amb espais ben diferenciats i separats per a gent gran, nuclis familiars amb nens i adults (parelles i grups d’amics).

 

Etapa 0.  Preparació del protocol, en marxa des del març

Etapa 1. Formacions generals. Inici: divendres 8 de maig.

Etapa 2. Formacions sectorials. Inici: a partir del 13 de maig.

Etapa 3. Implementació de les mesures i protocols d’actuació. Pendent de ratificació amb les mesures del pla de l’ICTE per als diferents àmbits i sectors empresarials.

Platges

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Lloret de Mar pretén reforçar l’equip de seguretat i vigilància de platges, que enguany comptarà amb 35 professionals. Així mateix s’ha previst que les platges de Lloret i Fenals, les més concorregudes, es divideixin per sectors i que tinguin limitació de capacitat. A més, s’hi realitzarà un control d’accés. Aquesta sectorització permetrà equipar la platja amb serveis diferenciats, adaptats a les necessitats de cada col·lectiu: socorrisme, sanitaris i d’altres per cadascuna de les zones. Es crearan tres sectors: gent gran; nuclis familiars amb nens; adults sense nens (parelles i grups d’amics).

El sector per a la gent gran serà un espai delimitat per a l’ús de parelles o persones individuals. S’hi incorporarà una doble passarel·la per facilitar-ne l’accés, una línia de vida per ajudar en el bany i el servei de bany assistit que només es podrà fer amb reserva prèvia.

Al sector de famílies amb nens també serà necessari el distanciament físic tant a la sorra com a l’àrea de bany. Hi haurà equips de vigilància en ambdues zones per vetllar perquè el distanciament es respecti. L’àrea de joc infantil tindrà un protocol reforçat de neteja i mesures especials.

La tercera zona es dedicarà a adults sense nens i grups d’amics. En els tres espais hi haurà control d’accés i de capacitat. Tanmateix, les dutxes i els serveis públics només obriran si es pot garantir l’absència de risc de contagis. Les zones de bany estaran delimitades per balises. Es reforçarà, a més, el servei de vigilància i control tant al passeig marítim com a la sorra per part d’informadors cívics, personal de protecció civil i pels mateixos socorristes. Pel que fa a l’ús de patins i caiacs només podrà ser per a famílies i unitats de convivència, i es farà una desinfecció dinàmica després de cada utilització.

Allotjaments turístics

  • Hotels

Els establiments que concentren més clients i han hagut d’identificar un nombre més alt de punts de contacte són els hotels. En aquest sentit, s’ha previst la instal·lació de mampares de protecció als mostradors d’atenció al públic, recepcions, bufets, etc., seguint els criteris que fixarà l’Estat. Per això es reclama a l’Administració que defineixi urgentment els paràmetres, així com de la resta d’equipaments que puguin definir-se com a imprescindibles, per tal d’anar adaptant-ne les instal·lacions. També s’impulsarà l’ús de noves tecnologies com ara als serveis de check in i check out.

A les habitacions es durà a terme un protocol de neteja i desinfecció reforçat. És clau per a aquest punt el procés de formació.

Tant els hotels com els restaurants aplicaran les mesures previstes per a tots els establiments públics i privats com ara l’ús d’EPI per part dels treballadors (mascaretes i guants) i la instal·lació de dispensadors d’hidrogel per a clients i treballadors.

Es procedirà a la separació de taules a bufets interiors, terrasses i també a la zona de piscines, on es disposaran les gandules amb el distanciament pertinent i s’eliminaran elements de risc com matalassos, coixins, etc.

Els bufets s’estructuraran per minimitzar la manipulació directa per part del client tant de plats, coberts, beguda i menjar. A més, el Gremi d’Hotels de Lloret realitzarà una política transparent i treballarà de manera preferent amb proveïdors acreditats per una entitat que certifiqui que compleixen tots els requisits en productes i processos: bugaderia, productes de neteja, aliments i begudes.

  • Apartaments, habitatges d’ús turístic i càmpings

Entre les mesures que estan preparant els apartaments i els HUT destaca la desinfecció reforçada després de cada check out dels clients i abans de l’entrada dels següents. Així mateix, preveuen estoigs de benvinguda amb material bàsic d’higiene (mascaretes, gels hidroalcohòlics i guants).

Els quatre càmpings de Lloret de Mar també aplicaran totes les mesures abans plantejades per a l’ús dels EPI per part del seus treballadors, i a més a més estan estudiant una redistribució dels clients a les parcel·les per tal de garantir-ne el distanciament. D’altra banda, alguns implantaran sistemes de lliurament de comandes de restauració directament als allotjaments per evitar les concentracions de clients a les zones de restauració, així com uns nous sistemes de pagament cashless.

Àmbit 3Mesures específiques per a restaurants, terrasses, bars i guinguetes

  • Restaurants i terrasses

De manera generalitzada, es disposaran cartells informatius a cada establiment públic i privat, dependències oficials i platges explicant les regles a seguir per a l’accés o l’ús del servei. Per exemple, als restaurants s’especificarà el límit de capacitat, la necessitat d’esperar a l’entrada per a l’assignació de taula, etc.

A més, s’ha acordat l’augment considerable de l’espai públic per a terrasses amb servei a taula, per tal de compensar així la limitació de capacitat que s’ha imposat a l’interior dels locals. Cada zona de terrasses s’analitzarà per separat.

Tant a restaurants com a hotels es treballarà per promocionar el producte de proximitat, fresc i saludable que reforça la idea que es treballa amb productes propers i amb una cadena de manipulació molt curta que minimitza el risc de contaminació per la manipulació del producte.

  • Bars diürns i nocturns

La gestió d’accessos i la limitació del servei tradicional a barra han centrat el pla de treball d’aquests establiments. S’estan estudiant fórmules àgils de gestió d’accessos tot evitant l’acumulació de clients a la via pública.

Àmbit 4 – Establiments comercials

L’Estat ja ha començat a fixar els protocols per a botigues, especialment en la necessitat de realitzar una desinfecció diària i una neteja dinàmica durant la jornada per part dels mateixos dependents a botigues de roba, centres d’estètica, etc. Així mateix des de Lloret s’estan valorant mesures compatibles amb les establertes pel Govern per controlar-ne la capacitat i garantir, en la mesura que es pugui, la distància mínima entre el professional i el client, especialment en els comerços amb més afluència com són les botigues d’alimentació.

Àmbit 5– Activitats de lleure diürn

Les activitats de platja com també les d’aventura, actiu-natura, marxa nòrdica, quads, bicicletes, Troll Aventura i minigolf, entre d’altres, estaran sotmeses a un procés de desinfecció abans de cada nou ús o canvi d’usuari. Els treballadors seran els responsables d’efectuar una desinfecció abans de l’arribada d’un nou client. Així mateix, s’establiran mesures de desinfecció reforçada a les zones comunes, de serveis i vestidors de les piscines.

Àmbit 6– Oci nocturn

La iniciativa més destacada en aquest sentit és la que ha emprès Tropics, que ha estat la primera discoteca d’Espanya que ha aconseguit el distintiu “Sanitized Venue” de l’Associació Internacional d’Oci Nocturn per certificar la preparació d’un establiment per evitar la propagació de la COVID-19. D’acord amb les condicions d’aquest segell, l’establiment es compromet a nebulitzar el local amb una solució química i disposar de dispensadors de gel. Els treballadors hauran de disposar d’EPI i es prendrà la temperatura als clients abans d’entrar.

 

Foto: Óscar Gutierrez

Publicitat

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

PNEUMÀTICS MORA

C/. València, 7

T. 972334584

Ctra. Accès Costa Brava, KM 4.7

T. 972353293

17300 – Blanes

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2022© Ràdio Marina · Disseny web: F/