Arxiu

Lloret de Mar preveu recuperar un 70% de les pernoctacions del 2019 el proper estiu

El municipi de Lloret de Mar ja comença a preparar-se per la propera temporada turística després de tancar un estiu per oblidar. Tot i així, l’estiu vinent es preveu incert, ja que encara no se sap si hi haurà disponible una vacuna efectiva i es podrà tornar a la normalitat. Per això l’Ajuntament de Lloret de Mar ha apostat per la transformació digital de la seva destinació.

L’objectiu és poder atraure entre un 70 i un 85% de les pernoctacions que hi va haver al municipi entre juny i setembre del 2019, l’últim any abans de l’arribada de la pandèmia. Per aconseguir-ho, els establiments preveuen donar el tret de sortida a la temporada d’estiu a partir de la Setmana Santa. A partir d’aquí, els allotjaments aniran obrint de forma progressiva i a l’estiu calculen funcionar “amb normalitat”, segons ha detallat l’alcalde del municipi, Jaume Dulsat.

Escoltar Jaume Dulsat:

 

De  tota manera, si aparegués una vacuna efectiva a principis d’any, Dulsat creu que això afavoriria el turisme en aquesta localitat, ja que els riscos disminuirien. Per això, si la vacuna es comença a aplicar a principis d’any, preveu superar el milió de visitants durant l’estiu, una xifra de turistes similar a la que hi havia prèvia a la pandèmia.

L’alcalde, però, ha avisat que com més tardi la vacuna a sortir al mercat, més costarà assolir els objectius fixats en nombre de pernoctacions i visitants. En aquesta línia, Jaume Dulsat ha recordat que entre el març i el juny (el període del confinament i de totes les fases de desconfinament), el municipi va perdre “mig milió de turistes i dos milions de pernoctacions”.

Escoltar crònica de Moisés García:

Bona rebuda de les mesures d’aquest estiu

Per altra banda, l’Ajuntament ha anunciat que els turistes que han visitat la destinació aquest 2020 han valorat molt positivament les mesures de seguretat que el consistori ha pres. Una de les principals era la sectorització de les dues principals platges en funció del públic. Hi havia una franja per a persones grans, una altra per a famílies i una tercera per a amics i parelles sense fills.

Segons Dulsat, aquestes “recomanacions” d’anar en una zona de la platja o una altra en funció del tipus de públic “ha funcionat molt bé” i la gent ha complert majoritàriament la sectorització.

Així ho confirmen les 350 enquestes que han fet els treballadors de l’Oficina de Turisme aquest estiu. En aquestes breus entrevistes, els visitants també han valorat molt positivament la programació cultural a l’aire lliure que ha mantingut el consistori durant l’estiu. “Hi ha destinacions que van optar per cancel·lar-ho tot, mentre que nosaltres ens vam adaptar i vam mantenir els actes”, ha afegit l’alcalde.

Interès dels touroperadors

Amb l’objectiu d’aconseguir les bones xifres de pernoctacions previstes per aquest estiu, els establiments i les agències de viatges ja han començat a treballar per adaptar la seva oferta al món digital. Per la seva banda, el president de la Taula Gironina del Turisme, Jordi Martí, ha avançat que ja s’estan tancant contractes amb els touroperadors de cara a aquest estiu.

Segons Martí “tothom té ganes de reprendre l’activitat” i això es trasllada en nous contractes. El que sí que s’han negociat són les condicions de cancel·lació flexibilitzant al màxim que els clients puguin decidir fins a última hora si finalment viatjaran o no. Amb això, es vol facilitar al màxim que la gent visiti Lloret de Mar posant totes les facilitats possibles.

Publicitat

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

Geri Home

08370 – Calella

T. 641732836

Visita el web

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/