Arxiu

Lloret de Mar participa en la primera trobada per a gestors de destinacions turístiques intel·ligents (DTI)

Durant les sessions s’han intercanviat informació i experiències entre destinacions, s’ha tractat la gestió i planificació de destinacions intel·ligents, la metodologia DTI i s’ha dut a terme un taller d’identificació dels reptes en la gestió dels DTI

La setmana passada Lloret de Mar es va  desplaçar fins a Alcalà de Henares per a participar en la primera trobada de destinacions turístiques intel·ligents (DTI) organitzada per Segittur.

Durant la trobada Segittur, entitat dependent del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme i responsable d’impulsar la innovació en el sector turístic espanyol, ha donat a conèixer als gestors DTI la seva metodologia i model de diagnòstic i planificació estratègica, així com la forma d’adaptar-ho als contextos concrets de cada municipi. A més, també s’han fet sessions de networking per conèixer les necessitats de cada ciutat, en les quals els cinquanta-cinc participants, de quaranta-quatre destinacions (municipis, patronats, diputacions), han pogut intercanviar informació i experiències sobre tecnologia turística.

Lloret de Mar es va incorporar al projecte DTI mitjançant l’elaboració de l’Informe de Diagnosi i Pla d’Acció per a la transformació de Lloret en Destinació Turística Intel·ligent, que Segittur va elaborar el setembre de 2015.

Jaume Dulsat, alcalde de Lloret, explica que “També hem tingut l’oportunitat de parlar sobre els projectes inclosos en la subvenció Red.es que s’han d’executar a partir del 2019 i que, en el cas de Lloret, ascendeixen a 3’2 milions d’euros” I ha afegit “parlem de projectes estratègics per a convertir Lloret en una Destinació Turística Intel·ligent i que es troben inclosos dins del Pla de Reconversió Turística de Lloret de Mar” remarcant que “esdevenir una ciutat intel·ligent ofereix una millor qualitat de vida per als nostres residents i una millor experiència per als nostres visitants”.

La xarxa DTI es va constituir el passat 11 d’octubre i depèn del Ministeri i la Secretaria de Turisme amb l’objectiu d’ajudar les destinacions a avançar en la transformació digital per aconseguir un model de gestió turística intel·ligent. Actualment la integren 70 destinacions; de Catalunya, hi són presents Lloret de Mar, Castelldefels i Salou.

Recentment Lloret també ha participat com a ponent a la jornada «Smart tourism: les ciutats intel·ligents i el desenvolupament econòmic del turisme» de la Càtedra de Telefònica de la Universitat de Barcelona, celebrada el passat 28 de novembre i, a Madrid, en una sessió de grups d’experts vacacionals juntament amb altres grans destinacions turístiques com Calvià, Benidorm, San Bartolomé de Tirajana i Torremolinos, amb l’objectiu de crear un observatori digital de les destinacions turístiques (DIGITUR).

Publicitat

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

Geri Home

08370 – Calella

T. 641732836

Visita el web

Centres Mèdics Gabimedi

C/ Amadeu Vives, 25

08490 – Tordera

T. 937643050

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/