Arxiu

Lloret de Mar, nou membre de l’ICOMOS en la categoria de Patrimoni Cultural

Lloret de Mar ha estat admès com a nou membre del Consell Internacional dels Monuments i Llocs Històrics (ICOMOS), concretament en la categoria de Patrimoni Cultural.

Lloret hi entra a formar part a través del MOLL (Museu Obert de Lloret) que en gestiona els diferents equipaments del patrimoni cultural. D’aquesta manera, el municipi, entra a formar part de la xarxa internacional més important dedicada a aquest tipus d’equipaments.

L’ICOMOS és un organisme internacional dedicat específicament a debatre problemes i solucions per a la conservació i gestió del patrimoni cultural. Un dels seus objectius és donar suport als professionals que treballen en aquest àmbit i formular eines de treball més efectives. Així doncs, tant a nivell global com dins dels diferents comitès nacionals, s’organitzen congressos i publicacions per analitzar els reptes i posar en comú estratègies en àrees com la conservació, la seguretat, les activitats, la sostenibilitat, la comunicació i la creació de públics, entre d’altres. Per aquest motiu s’ha convertit en un dels instruments essencials per a la formació dels tècnics i una de les principals plataformes per a l’intercanvi de coneixements especialitzats.

La setmana passada es va fer públic que Lloret de Mar ha estat admès com a nou membre de l’ICOMOS, juntament amb la comarca del Maestrat, a Terol. El regidor de Patrimoni Cultural, Xavier Flores, ha valorat de forma molt positiva aquest anunci, ja que considera “Que ajuda a consolidar Lloret dins del panorama internacional de la gestió del patrimoni cultural”.

L’ICOMOS és un cos assessor de la UNESCO i apareix reconegut com a tal especialment en la Convenció de Patrimoni Mundial de l’any 1972. Actualment compta amb prop de 10.000 membres de 151 països, 106 dels quals amb comitè nacional com és el cas d’Espanya, i amb 28 comitès científics. Així mateix rep el suport de membres institucionals d’unes 300 organitzacions internacionals vinculades amb la cultura o la ciència des de l’àmbit humanístic fins al tècnic. Els membres de l’ICOMOS contribueixen a la conservació del patrimoni, al progrés de les tècniques de restauració i al desenvolupament de normes per a tots els béns del patrimoni cultural, edificis, ciutats històriques, jardins històrics, paisatges culturals i jaciments arqueològics. Es tracta d’una xarxa d’experts que col·laboren en un intercanvi interdisciplinari entre els seus membres.

L’Estat Espanyol compta amb un comitè nacional de l’ICOMOS, amb seu a Madrid i està integrat per professionals d’alt nivell, especialistes en la defensa i la conservació del patrimoni historicocultural de l’estat.

Publicitat

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

AUTOTALLER MAÇANET BOSCH CAR SERVICE

C/. Torderola, Nau 7

17412 – Maçanet de la Selva

T. 972857145

 

GALERIAS SOFÀS i DESCANS

C/. Ses Falques, 41

17300 – Blanes

T. 972331795

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/