Arxiu

Lloret de Mar controlarà amb videosensors l’ocupació de les principals platges

L’alcalde recorda que la sectorització de la sorra per col·lectius serà una “alta recomanació” però no una obligació

 

L’Ajuntament de Lloret de Mar controlarà l’ocupació de la platja principal i la de Fenals amb videosensors. Aquests aparells estan distribuïts per la sorra i enfoquen a diferents sectors. Cada vegada que algú ocupa una part de la platja, el sensor ho detecta. Cada cinc minuts, els sensors envien imatges encriptades a un servidor i aquests converteixen les imatges en xifres i s’envien al consistori per saber el nivell d’ocupació de cada sector i de la platja en general.

El consistori ha calculat que en total hi podran haver poc més de 25.000 banyistes repartits en les dues platges (uns 15.088 a la de Lloret i 10.099 més a la de Fenals). L’alcalde, Jaume Dulsat, ha detallat que han reservat 4m2 per cada persona i a partir d’aquí han fet els càlculs d’aforament màxim. A partir dels videosensors instal·lats, els informadors de Protecció Civil tindran en temps real tota la informació del volum de gent que hi ha en cada sector de la platja.

Dulsat ha avançat que ja estan treballant perquè la gent també pugui consultar aquestes dades a l’aplicació per a mòbils que té el municipi i crear un apartat a la pàgina web on es doni aquesta informació. De moment, les xifres es podran consultar en els ‘videowalls’ que hi ha instal·lats als principals carrers del municipi. L’alcalde ha afirmat que la voluntat del consistori és que aquesta informació “corri el màxim possible” perquè la gent tingui coneixement del grau d’ocupació de la platja.

Per altra banda, Jaume Dulsat ha recordat que la sectorització per col·lectius “no és un imperatiu” i per tant, no es sancionarà a ningú per anar en una zona que no és la seva. Tot i així, ha insistit que és una “alta recomanació” que fan als banyistes per evitar “contagis en persones vulnerables” com pot ser la gent gran.

En cada sector, s’han habilitat serveis especials en funció de les necessitats del col·lectiu. Per exemple, la zona reservada per a famílies tindran els clubs infantils que aquest estiu “seguiran funcionant”. Per altra banda, a la zona sènior hi haurà una doble passarel·la d’entrada a la sorra per facilitar l’accés i també hi haurà cadires especials per accedir a l’aigua en el cas que hi hagi persones amb mobilitat reduïda. De tota manera, per utilitzar-les, caldrà reservar-les prèviament.

Escoltar Bruno Vilarasau de Telefónica Mediterráneo, i Jaume Dulsat, alcalde de Lloret de Mar:

Una temporada “salvada”

Sobre la temporada turística, l’alcalde de Lloret de Mar ha avançat que confia en què amb les mesures aplicades i la reobertura de fronteres hi haurà més moviment. Dulsat s’ha mostrat confiat i creu que la temporada d’estiu està “salvada”. De tota manera, l’alcalde ha destacat que és difícil dir “una xifra” d’ocupació perquè aquest any les polítiques de cancel·lació dels hotels són molt “toves” i permeten als clients anul·lar una reserva pocs dies abans sense cap cost.

De moment, l’alcalde ha anunciat que els hotels comencen a reobrir les portes de forma esglaonada. Tots ells han adaptat les instal·lacions a les mesures sanitàries corresponents i ja han instal·lat mampares protectores a diferents punts. També alguns d’ells han implementat el ‘check in’ i el ‘check out’ electrònic per tal d’evitar contacte amb els treballadors. Per altra banda, el consistori ha finançat un 50% de les 10.000 mascaretes que portaran els treballadors. 7.000 d’elles s’han repartit entre el personal dels hotels i 3.000 més entre els treballadors de bars i restaurants.

Publicitat

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

DRIVIM CALELLA

C/. Sant Jaume, 469

08370 – Calella

T. 937691104

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

L’Escorxador – Carns Selectes

P.I. Can Verdalet, 114-D

08490 – Tordera

T. 937645183

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/