Arxiu

Lloret de Mar aplicarà protocols de detecció i prevenció d’assetjament sexual en edificis municipals

Els equipaments públics de Lloret de Mar  estaran lliures d’assetjaments sexuals a partir d’ara amb l’aplicació de protocols interns i externs. Així s’ha aprovat de forma unànime aquest dilluns en el plenari municipal arran d’una iniciativa del Laboratori d’Expressions Artístiques i Desenvolupament (LEAD).

El pacte municipal aprovat aquest dilluns es basa en dos tipus de protocols: els interns i els externs. Els primers mostraran quines gestions i quins mecanismes s’han d’aplicar en cas d’assetjament sexual o també altres conductes masclistes. Tots ells tindran una part genèrica i una altra part que s’adequarà a les casuístiques de cada equipament municipal.

Per altra banda, els protocols externs es basaran en la creació de tríptics informatius per fer “pedagogia i informar a les víctimes” sobre els mecanismes que hi ha per evitar i lluitar contra els assetjaments sexuals. Així ho ha explicat la regidora d’Igualtat de Lloret de Mar, Ana García-Castany qui també ha garantit que els tríptics “sempre hauran d’estar disponibles en quantitat suficient en tots els taulells” d’edificis públics i en llocs visibles. La regidora també ha detallat que aquest conjunt de mesures es crearan amb la intenció de “crear un tallafoc davant de les actituds masclistes”.

García-Castany ha detallat que a dia d’avui ja hi havia protocols d’actuació per a casos d’assetjament entre treballadors municipals, però que en els casos d’assetjament per part d’usuaris dels serveis i activitats de l’Ajuntament respecte a treballadores i altres usuàries, les víctimes estaven “desemparades”.

Per altra banda, la comissió antiassetjaments ja existent rebrà totes les denúncies que s’efectuïn a través d’aquest mecanisme. Una vegada rebuda la denúncia aniran fent un seguiment dels casos per comprovar que la víctima compta amb tot el suport necessari i les mesures en contra de l’agressor s’apliquen correctament.

Aplicació abans de 45 dies hàbils

Tot i l’aprovació per unanimitat del pacte municipal, la portaveu de Força Lloret ha volgut incloure una esmena. Boltran ha proposat que aquests protocols estiguin enllestits amb un màxim de 45 dies hàbils.

El pacte municipal de prevenció i detecció d’assetjaments sexuals inclourà qualsevol dependència municipal i equipament esportiu o cultural de titularitat de l’Ajuntament de Lloret de Mar.

Publicitat

Creu Blava

C/. Joan Maragall, 4

08380 – Malgrat de Mar

T. 937654647

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

ESTACIÓ DE SERVEI ESSER

Av. Alegries, 89-91

17310 – Lloret de Mar

T. 972363854

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/