Arxiu

L’Hospital de Mataró crea una nova UCI que dona “aire” a l’augment de casos de covid-19

Amb l’ampliació, l’hospital passa de 14 a 22 llits

Aquesta segona unitat d’UCI de l’Hospital de Mataró està funcionalment dissenyada per a pacients cardiològics, neurològics o amb risc hemorràgic, així com per a pacients crítics crònics de llarga estada. Tot i això, la direcció del centre no descarta que les dues unitats puguin barrejar-hi pacients amb covid-19 si la situació ho requereix.

A més dels vuit box, la unitat té control d’infermeria independent, zona de treball amb central de monitoratge, zona de descans per als professionals i zona d’emmagatzematge de materials. Cada llit disposa de presses dobles d’oxigen, aire medicinal i buit, a més d’un nou monitoratge d’última generació per poder fer un control de tots els pacients de forma simultània

“És una unitat polivalent”, destaca el doctor Yébenes, que celebra la posada en marxa de l’anomenada UCI B de l’hospital en un moment d’alta exigència de llits de medicina intensiva per tal de donar suport respiratori a pacients amb covid-19: “Molts hospitals ja estan generant altres espais i aquesta nova unitat ens dona una mica de marge”.

Yébenes recorda que els pacients covid fan habitualment estades més llargues que el pacient crític habitual i, per tant, l’índex de rotació als llits d’UCI és “molt baix”. En aquest sentit, dels 14 llits preexistents, aquest dilluns n’hi ha 12 de plens amb 11 pacients covid-19 i es preveu que avui mateix l’UCI B ja rebi el primer malalt crític.

A diferència de l’UCI A, tots els box i els espais comuns de l’UCI B tenen llum natural, un element que l’equip de l’hospital valora molt positivament: “Permet que el pacient estigui més ubicat i tingui noció del dia i la nit”, detalla Yémenes. El cap de l’UCI diu que el nou espai també permet una millor relació entre sanitaris i familiars.

La nova UCI també permetrà treballar estratègies territorials que beneficiïn pacients crítics tractats inicialment a l’Hospital de Calella, amb qui l’Hospital de Mataró comparteix altres serveis com cirurgia vascular o digestiu.

Una guerra que es guanya al carrer

Juan Carlos Yébenes ha aprofitat la posada en marxa de la nova UCI de l’Hospital de Mataró per intentar conscienciar la ciutadania que la ‘guerra’ contra la covid-19 s’ha de “lluitar als carrers i a les cases” i no a l’hospital. “És terriblement dur sortir al carrer i veure que no hi ha consciència. Em sobta moltíssim que la societat encara no ho hagi assimilat”, afirma el doctor.

El cap de L’UCI assegura que els equips esta “emocionalment molt cansats” i “fatigats mentalment”. Explica que la gestió de la covid-19 ha estat un continu sense descans que afecta a la vida personal i professional dels sanitaris: “Treballem en un torn covid i quan marxem a a casa l’entorn social quan marxem a casa és covid. No acabes mai de fer net”.

Publicitat

ENA ARQUITECTURA SALUDABLE

08490 – Tordera

T. 620 100 164

 

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

GALERIAS SOFÀS i DESCANS

C/. Ses Falques, 41

17300 – Blanes

T. 972331795

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/