Arxiu

L’Esbart Dansaire Lloretenc cedeix el seu vestuari a l’Ajuntament perquè el preservi i en tingui cura

Des de la Regidoria de Participació Ciutadana s’ha inventariat, netejat i catalogat aquest vestuari, que s’ha incorporat al fons de vestuari escènic del Teatre de Lloret i es posa a disposició de les entitats que el vulguin utilitzar.

L’Esbart Dansaire Lloretenc es va fundar l’any 1983 impulsat en un principi des del Grup Cultural Loreto per Dolors Clupés. Va estar en actiu fins al 2000-2005. L’objectiu principal de l’entitat va ser la divulgació de la cultura tradicional mitjançant la pràctica dels balls folklòrics catalans. Malgrat que l’entitat ara no està activa, ha volgut preservar tot el seu fons de vestuari.

És per això que l’Ajuntament de Lloret ha catalogat, netejat i inventariat aquest fons, que ara es troba ubicat al Teatre de Lloret. La regidora de Participació Ciutadana, Lara Torres, ha destacat la importància de preservar aquest fons i posar-lo a disposició dels lloretencs que el vulguin utilitzar. En paraules de Torres: Hem cregut oportú que aquest fons estigui ubicat al Teatre de Lloret on ja tenen un fons de vestuari escènic.

Ahir, dijous 11 de febrer, membres de l’Esbart Dansaire Lloretenc van poder veure el resultat de la catalogació i ordenació dels vestits en una visita que es va fer al Teatre de Lloret juntament amb la regidora Lara Torres i el regidor del Teatre, Albert Robert.

L’Esbart Dansaire Lloretenc ha cedit uns tres-cents vestits, que sumats al centenar de vestits que ja té el Teatre de Lloret de quan es va portar a escena La Bella Dolores, i el vestuari cedit al teatre per Joan Pau Romaní que consta d’una vuitantena de vestits que havien estat de la seva mare, Maria Rosa Draper, ara el Teatre de Lloret té un fons de vestuari escènic de prop de cinc-centes peces.

El fons de vestuari també consta actualment de vint-i-cinc capses amb complements: mocadors, sabates, guants, davantals, xals, barrets…

Per Albert Robert, si el teatre és l’art efímer per excel·lència, poder preservar en bon estat i posar a disposició de tothom qui ho vulgui aquest fons de vestuari escènic és molt important per a nosaltres.

El fons de vestuari escènic està localitzat en un magatzem del Teatre de Lloret i a disposició de tothom qui el vulgui utilitzar. Un cop utilitzat s’ha de retornar en bon estat de conservació i net.

Publicitat

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

La Cuina De La Carme

C/. Canigó, 69

17300 – Blanes

T. 872093221

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/