Arxiu

Les policies faran controls en espais públics i transports per garantir la limitació de moviments

El Ministeri de l’Interior emet una ordre per a garantir una “acció concertada” de tots els cossos sota les seves ordres.

 

Recordem, el decret d’estat d’alarma que ha aprovat el govern espanyol estableix que els ciutadans només podran circular per les vies d’ús públic per comprar aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat; assistència a centres sanitaris; desplaçament al lloc de treball; retorn al lloc de residència habitual; assistència i cura de grans, petits, dependents i persones amb discapacitat; desplaçament a entitats financeres o d’assegurances, o per causa de força major.

 

L’ordre avisa que els ciutadans que incompleixin o es resisteixin a ordres de l’autoritat podran ser sancionats.

 

“Proporcionalitat i necessitat”

En qualsevol cas, l’ordre del Ministeri remarca que les mesures s’han d’aplicar d’acord amb els principis de “proporcionalitat i necessitat”, amb l’objectiu de “protegir la salut i la seguretat dels ciutadania i contenir la progressió de la malaltia”.

El Ministeri remarca que en tots els dispositius de seguretat “es potenciarà la col·laboració i coordinació entre cossos policials amb competència en cada àmbit territorial”, així com la col·laboració del personal de seguretat privada que presti servei a les instal·lacions i serveis afectats.

Sancions

El decret d’estat d’alarma aprovat pel govern espanyol preveu sancions en cas d’incompliment o resistència a les ordres de les autoritats. Fonts del Ministeri de l’Interior han explicat que no s’ha creat cap sanció específica per l’estat d’alarma , sinó que els agents tindran les mateixes eines que aplicaven fins ara, i aplicaran els principis de “proporcionalitat” i “aplicació gradual”.

Les eines són la llei de seguretat ciutadana, també coneguda com a ‘llei mordassa’, i el codi penal. La primera té un règim sancionador que pot anar dels 100 euros en infraccions lleus als 600.000 en els més greus. Pel que fa al codi penal, preveu penes de presó d’1 a 4 anys de presó en cas d’atemptat contra l’autoritat, resistència i desobediència.

Centre de Coordinació Operativa

El Ministeri de l’Interior constituirà un Centre de Coordinació Operativa per assegurar una “transmissió permanent i contínua d’informació” amb les forces de seguretat per a la difusió d’ordres i directrius d’actuació i per a la recepció i seguiment de novetats.

Suport a professionals sanitaris

L’ordre també posa a disposició de les autoritats i dels professionals sanitaris els cossos policials per “auxiliar institucions i professionals” en les situacions que sigui necessari per poder prestar assistència mèdica urgent. De fet, es reforçaran les mesures policials de seguretat per garantir el funcionament dels centres sanitaris, i també a establiments que elaboren, emmagatzemen i distribueixen productes farmacèutics i sanitaris. A més, quan calgui també es donarà suport als desplaçaments de serveis sanitaris o d’emergències.

Subministrament d’aliments

A més, els cossos policials també hauran de prestar suport a les mesures destinades a garantir el subministrament d’aliments i d’altres béns i serveis, i es reforçaran mesures per garantir el funcionament d’infraestructures crítiques. També es faran tasques per garantir el tancament de l’activitat comercial i actes de culte.

Finalment, l’ordre també preveu un apartat per a la protecció de la salut dels agents i garanteix que “s’observaran en tot cas les recomanacions i instruccions impartides per les autoritats sanitàries” per a la prevenció del coronavirus.

Publicitat

INS BISBE SIVILLA

C/. Valledebanador, 39

08370 – Calella

T. 937661201

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/