Arxiu

Les platges de la Costa Brava inicien la campanya de bany amb protocols d’accés i mesures de seguretat

El Consorci del Mareasme demana suport als municipis  per impulsar una campanya per atraure el turisme al territori

La Costa Brava disposa de 220 quilòmetres de litoral mediterrani, amb 245 cales i platges repartides entre vint-i-dos municipis gironins que són aptes per al bany i ofereixen serveis i propostes nàutiques, esportives, lúdiques i de restauració als seus usuaris.

A partir de l’inici de la temporada de bany, l’accés a les platges s’ha vist afectat. Malgrat tot, els municipis han dut a terme un esforç ingent per adequar els seus espais públics i la reobertura i recuperació de les platges s’ha anat reactivant gradualment.

La major part dels municipis costaners de la Costa Brava han col·locat panells informatius en diversos punts amb les mesures preventives que cal seguir; no hi haurà limitacions d’entrada a les platges, mentre es puguin mantenir les distàncies correctament i no se superi l’aforament total de l’espai, que es controla amb diversos mitjans. Alguns municipis excepcionalment han incorporat agents cívics, informadors i/o controladors de platja que informaran els usuaris i resoldran dubtes.

A les destinacions de costa es continuaran desenvolupant les principals activitats de lleure, esportives i nàutiques.

Mesures a Blanes, Lloret i Tossa de Mar

Blanes:
– Cartells informatius, actualització constant sobre l’estat de les platges a les xarxes socials, grups de WhatsApp i controladors de platja.

– Es limitarà l’accés si no es poden mantenir les distàncies. No hi ha previst temps de permanència a les platges.

– La neteja és diària, tant de la platja com de les instal·lacions comunes. Si no es poguessin dur a terme les neteges dels lavabos que marca el protocol sanitari, es tancarien.

– Se seguiran fent les activitats aquàtiques que es desenvolupen al poble, com són bateigs de vela, caiac, creuers, windsurf, busseig, paddle surf… respectant els aforaments, les distàncies i les mesures higièniques i sense poder utilitzar les dutxes comunes.

– Bandera blava a tres platges de Blanes i al Club de Vela.

Lloret de Mar:

– Es divideixen les platges de Lloret i Fenals per sectors (gent gran, nuclis familiars i adults joves) per separar els grups de risc i se’n limitarà l’aforament. Aforament màxim de 15.028 persones a la platja de Lloret i de 10.099 a la de Fenals.

– Es controla l’accés mitjançant un equip de seguretat i vigilància de platges format per 35 professionals

– Es realitza un control actiu dels aforaments amb un sistema de videovigilància amb càmeres IP desenvolupades per Telefónica Mediterráneo.

– Es mantenen les guinguetes de la platja i s’ofereixen diferents propostes d’activitats a través del programa de dinamització de platges.

Tossa de Mar:
– Reforç del servei de vigilància. S’ha implantat un perímetre d’estaques de fusta i cordes a la platja Gran i s’han definit zones d’accés.

– No hi ha limitacions quant a aforament. Quan s’observi una saturació de la platja es tancaran els accessos.

– S’han implantat nous cartells. Els vigilants de platja duran a terme tasques informatives.

– Neteja: a les platges del nucli es disposarà d’un servei en exclusiva durant l’horari de socorrisme, encarregat de la neteja continuada de banys públics, dutxes, rentapeus…

– Activitats: lloguer de patins i caiacs, escoles nàutiques, submarinisme, excursions. Cada activitat disposa de les seves mesures de control.

– Dues banderes blaves a la platja Gran i la Mar Menuda.

 

El Consorci demana suport als municipis del Maresme per impulsar una campanya per atraure el turisme al territori

Des del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme s’ha preparat una campanya de publicitat i màrqueting centrada en l’àmbit metropolità, Catalunya i Espanya – sud de França.

L’objectiu de la campanya, amb el nom ‘De mar i de munt’, és arribar al màxim de possibles turistes i mostrar-los el Maresme, amb els seus municipis de mar i de muntanya i tots els seus recursos i possibilitats, que van des de l’hostaleria i la restauració fins als equipaments, el patrimoni històric i arqueològic, el descobriment del medi natural o les activitats culturals, esportives i lúdiques de tota mena.

Publicitat

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

SPEED QUEEN (Raval)

C/. Raval, 7

17300 – Blanes

T. 665124323

 

Comastech

Av. Estació, 52

17300 – Blanes

T. 972963711

 

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

Geri Home

08370 – Calella

T. 641732836

Visita el web
Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/