Arxiu

Les platges de Blanes, lliures de burilles de cigarreta

Un grup d’alumnes de l’Institut S’Agulla, amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, han posat en marxa aquest estiu un projecte amb l’eslògan “La Platja no és el teu Cendrer“.

Es tracta d’un projecte que s’ha posat en marxa com a prova pilot d’una nova matèria que entrarà a currículum d’ESO d’aquí a tres o quatre anys.

La nova matèria s’anomena Serveis a la Comunitat, que vol promoure que els alumnes experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l’exercici actiu de la ciutadania, i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat. El nom del projecte genèric que s’ha treballat és Una Platja sense Cigarretes, i l’han fet un grup d’alumnes de 3er d’ESO de l’Institut S’Agulla.

En total, s’han instal·lat 8 faristols amb cendrers reutilitzables: 2 d’ells a la platja de Cala Bona (Cala Sant Francesc) i els 6 restants al llarg de la platja de Blanes (entre la zona del Port i Sa Palomera). La mecànica és la següent: els fumadors que vagin a la platja han d’agafar els cendrers i dipositar-hi les burilles de les cigarretes. Quan marxin de la platja, els han de buidar a les papereres i tornar-os a dipositar en el faristol. Hi ha 18 cendrers en cada faristol, que estan situats just a l’entrada d’accés a la zona de platja on s’han instal·lat.

Balanç positiu

Tant els professors com els alumnes que han participat en el projecte han destacat la bona entesa que hi ha hagut des d’un principi per part de l’Ajuntament de Blanes, i valoren molt positivament que els hagi engrescat tant la idea fins a l’extrem de fer-la més gran. Igualment, han volgut deixar palesa la bona disposició amb que s’han trobat tant des de l’Àrea de Medi Ambient com de les Brigades Municipals.

Precisament han estat els operaris de les Brigades Municipals els qui s’han encarregat d’instal·lar els faristols a l’entrada de les platges aquesta mateixa setmana. També van ajudar als alumnes a resoldre’ls dubtes de disseny, els han proporcionat material i eines, i els van cedir les mateixes instal·lacions de la nau perquè poguessin confeccionar tot el què els feia falta.

Juanjo Navarro, regidor de Medi Ambient i Brigades Municipals, ha explicat: “Ha estat molt engrescador poder ajudar-los a engrandir el projecte. Des d’un principi, la idea que poguéssim establir aquesta sinèrgia em va semblar molt i molt atractiva”. D’altra banda, també ha remarcat: “És una manera molt original de convidar als fumadors a que ens ajudin a mantenir netes les nostres platges. Evidentment que seguirem netejant-les diàriament com hem fet sempre, però està molt bé haver pogut introduir aquest element de conscienciació, gràcies a l’esforç d’aquest grup d’alumnes i professors”.

Per la seva banda, el professor responsable del projecte, Pitu Chamorro, de l’Institut S’Agulla coincideix en fer un balanç positiu de tot plegat i afegeix: “Estem molt contents del resultat del projecte, perquè hem anat molt més enllà del què en havíem proposat en un principi. De cara a l’any vinent, volem seguir treballant aquesta nova opció educacional de Serveis a la Comunitat, però haurem de pensar-ne de nous, com ara acompanyament d’avis o recitals a geriàtrics, per exemple”.

 

Publicitat

COL·LEGI STA. MARIA DE BLANES

C/. de la Salut, 24

17300 – Blanes

T. 972330091

ESTACIÓ DE SERVEI ESSER

Av. Alegries, 89-91

17310 – Lloret de Mar

T. 972363854

DRIVIM CALELLA

C/. Sant Jaume, 469

08370 – Calella

T. 937691104

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/