Arxiu

Les escoles públiques de Blanes recullen l’oli domèstic usat per reciclar-lo

Les escoles públiques de primària de Blanes, set en total, i l’escola d’educació especial Ventijol s’han adherit a la iniciativa que impulsa la Fundació ASPRONIS per a la recollida d’oli usat de cuina. El projecte porta el nom d’Olisses i té l’objectiu d’aconseguir la conscienciació dels infants blanencs i les seves famílies sobre la importància de recollir i reciclar l’oli domèstic usat en comptes de llençar-lo per l’aigüera.

Aquest compromís amb la responsabilitat social amb l’entorn, a més a més d’afavorir el medi ambient, estalvia recursos i dóna feina i visibilitat a persones en risc d’exclusió.  La resposta a la crida de la Fundació ASPRONIS ha estat unànime des de les escoles públiques de Blanes i la majoria de famílies s’han avingut a col·laborar-hi.

Escoltar al regidor Albert Sanz:

Un grup de persones amb discapacitat intel·lectual del Servei Ocupacional d’Inserció de la Fundació ASPRONIS s’encarrega del repartiment dels envasos de plàstic a les escoles com a activitat prelaboral. Posteriorment, també es fan càrrec de la recollida de l’oli per al reciclatge. Olisses són envasos estancs, resistents i nets que, un cop plens, els infants retornen a l’escola i el procés torna a començar: s’enduen un nou envàs buit a casa, després que han passat un procés d’higienització.

Escoltar al director gerent d’ASPRONIS, Jordi Saavedra:

La Fundació ASPRONIS fa xerrades divulgatives a les escoles participants per conscienciar sobre els avantatges de recollir l’oli usat amb Olisses i no llençar-lo per l’aigüera. El principal és que evita contaminar més les aigües residuals -un sol litre d’oli contamina 1.000 litres d’aigua-, però també estalvia sobrecostos a les depuradores i, a més a més, donar feina a les persones amb discapacitat intel·lectual. Un triple guany en clau de responsabilitat social.

oli-2

El guany mediambiental de la recollida d’oli domèstic usat, però, va més enllà. Un cop recuperat en els envasos, s’acumula i es recicla per reutilitzar-lo, ja que se’n fa biodiesel. D’aquest manera, es tanca el cicle de les tres “erres” del reciclatge: l’oli es Recupera, es Recicla i es Reutilitza. S’estima que amb el reciclatge de l’oli domèstic i la seva transformació en aquest combustible s’aconsegueix una reducció d’entre un 25% i un 80% d’emissions de CO2 a l’atmosfera i, de tot el procés, també se’n deriva un estalvi important de recursos i de diners.

 

Olisses compta amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i d’ASPROSEAT, entitat que, com ASPRONIS, està dedicada a l’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual a la Zona Franca de Barcelona, i és promotora del projecte en altres ciutats catalanes. La Fundació ASPRONIS atén gairebé 400 persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies a la comarca de la Selva i al nord del Maresme en serveis assistencials i laborals. També atén més de 1600 infants al servei d’atenció precoç a la seva àrea d’actuació.

 

Publicitat

Neteges Escobar

C/. Miralles, 10   P.I. Can Patalina

08380 – Malgrat de Mar

T. 937610744

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/