Arxiu

“Les dones tenim dret a viure lliures de violències sexuals. #LliuresISensePor”

Cada 25 de novembre celebrem el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. L’Institut Català de les Dones (ICD) posa de manifest el seu reconeixement de l’existència de les violències sexuals en tota la seva magnitud, així com la seva implicació facilitant recursos per combatre-les, a través de la Xarxa d’atenció i recuperació integral a les dones que pateixen violència masclista.

Enguany L’Institut Català de les Dones (ICD) posa en marxa la campanya de sensibilització “Les dones tenim dret a viure lliures de violències sexuals. #LliuresISensePor” en el marc de la commemoració.

Com cada any es duen a terme diverses activitats de sensibilització arreu del territori per commemorar aquest dia. Pots informar-te’n a l’ajuntament o a les entitats del teu municipi, o a la teva Oficina Jove o Punt d’Informació Juvenil més proper.

 

El Consell Comarcal de la Selva commemorarà el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones aquest 25 de novembre en una jornada que inaugurarà el vicepresident segon del Consell, Francisco Jesús Becerra. Aquest acte té com a objectiu mostrar el compromís i la implicació de tots els agents socials i els ciutadans a través d’un treball conjunt per avançar cap a escenaris que propiciïn una Catalunya lliure de violència envers les dones.

Després de la sessió inaugural, que comptarà també amb la participació d’Ester Mas,  la psicòloga del SIAD de la Selva, i Joan Busquets,  el cap del Departament d’Atenció a les Persones, tindrà lloc una ponència que porta per títol: “Intervenció amb fills i filles víctimes de violències masclistes, a càrrec de Sílvia Plantada, psicòloga del SIS (Consell Comarcal de la Selva), especialista en tractament a fills i filles víctimes de violències.

Seguidament tindrà lloc una pausa i la jornada es reprendrà amb la taula de testimonis, un dels actes més emotius del matí, en el qual hi participen testimonis de violència de gènere de la comarca de la Selva. Enguany però, aquesta taula de testimonis anirà a càrrec de dos testimonis que presentaran els seus llibres: Àngels Roura Massaneda, de Riudellots de la Selva, que presenta: “Maite, vaig ser jo, podries ser tu”, i Charo Barcia García, de Santa Coloma de Farners, que presenta: “25 años de cautiverio”. Aquesta taula de testimonis serà moderada per la coordinadora i psicòloga del SIAD de la Selva, Ester Mas.

Un cop finalitzi la taula de testimonis es farà la lectura del manifest i la cloenda de la jornada a càrrec D’ Anna Belén López, consellera d’Igualtat.

Tots els actes del matí de la jornada se celebraran a l’Escola d’Adults de Santa Coloma de Farners.

 

(Es poden consultar les activitats al 25-N a l’Agenda d’aquesta mateixa web)

Publicitat

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

Club Tennis Blanes – Rest. Pura Vida

Av. Vila de Madrid, s/n

17300 – Blanes

T. 634944021

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2022© Ràdio Marina · Disseny web: F/