Arxiu

Les cases dels mestres seran habitatges socials

Els regidors de l’ajuntament de Blanes van liquidar en menys de 45 minuts el primers sis punts de l’ordre del dia del ple ordinari de setembre. Després van arribar les mocions i els precs i preguntes. Sessió amb poc públic i l’absència de dos regidors: Jordi Urgell de Batega per Blanes i Albert Sanz d’ERC. L’inici es va demorar uns instants perquè no s’havia muntat l’ordinador que controla el temps de les intervencions dels regidors: 5 minuts la primera, i un minut la segona. L’absència es va resoldre sense massa problemes amb el control manual, és dir via rellotge del mòbil.

 

Antigues cases dels mestres

En el decurs del plenari es va donar compte d’una resolució d’Ensenyament, segons la qual, l’ajuntament pot canviar la qualificació urbanística de les antigues cases dels mestres de l’Escola Carles Faust. L’objectiu, és dedicar-los a habitatges socials. Un cop aconseguit el permís, ara caldrà reformar-los per fer-los habitables.

 

Codi d’Ètica i Bon Govern

Blanes aprova el Codi d’Ètica i Bon Govern amb 17 vots favorables i dues abstencions, la dels dos regidors de la CUP.

El punt el va presentar el regidor d’ERC, Àngel Canosa, ha estat un treball conjunt de tots els grups amb un text elaborat per secretaria, amb l’objectiu de potenciar la transparència i les bones maneres de fer de tècnics i polítics”.

La CUP, tot i estar d’acord en diversos punts, es va abstenir, perquè creu que tot quedarà en una declaració de bones intencions, segons explicava la regidora Clara Castrillo.

EUiA-ICV també va mostrar el seu dubtes sobre el grau de compliment, tot i que el seu vot va ser favorable.

Batega per Blanes va demanar sense aconseguir-ho, modificar la composició del Comitè de seguiment. Hi haurà 4 membres fixos i 3 de variables. Batega, proposava que fos justament a l’inrevés.

 

Mocions ple Blanes

La primera, presentada per ERC per una administració socialment responsable,  prospera amb la unanimitat de tots els grups.

La segona, defensada per la CUP en suport als SOM27 -un grup d’estudiants de la UAB que el 2013 van iniciar una tancada en defensa de l’educació pública de qualitat-,  prospera amb els 12 vots a favor d’ICV-EUiA, PDC, ERC, Batega i els proposants. Per la seva banda, la resta de grups no l’han recolzat, sumant 7 vots.

Les dues següents propostes, presentades per ICV-EUiA i Batega, s’han aprovat per unanimitat: la primera perquè Blanes doni suport al Banc d’ADN per les identificacions dels desapareguts a la Guerra Civil, i la segona a favor del treball digne docent i la qualitat de l’escola pública catalana.

La darrera moció que s’ha tractat també l’han presentat conjuntament ICV-EUiA i Batega per Blanes, però en canvi no s’ha aprovat. L’han recolzat amb 7 vots els dos grups proposants i la CUP. Han votat en contra amb 11 vots el PSC, PDC, Ciutadans i el PP, i s’ha abstingut ERC. La proposta d’acord era per una moratòria als habitatges turístics, per ajudar a frenar la seva proliferació.

 

Foto Yoyo

Publicitat

L’Escorxador – Carns Selectes

P.I. Can Verdalet, 114-D

08490 – Tordera

T. 937645183

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

Marineland

Ctra. de Malgrat a Palafolls, s/n

08389 – Palafolls

T. 937654802

Setemcat

C/. Costa i Forneguera, 33

08370 – Calella

T. 937690448

 

Club Tennis Blanes – Rest. Pura Vida

Av. Vila de Madrid, s/n

17300 – Blanes

T. 634944021

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/