Arxiu

L’edició 100 de la Volta serà la més global amb difusió a 190 països

La 100a edició de la Volta Ciclista a Catalunya, que comença el proper 22 de març des de Calella, tindrà una extraordinària cobertura mediàtica que permetrà que el seguiment de la cursa per part dels aficionats al ciclisme i a l’esport en general sigui global.

De fet, les imatges de la prova arribaran a 190 territoris dels cinc continents mitjançant 26 difusors internacionals. Unes dades que reflecteixen la gran dimensió de la Volta, que un any més comptarà amb la presencia de l’elit del ciclisme mundial.

La cobertura de la Volta per part d’operadors televisiu d’abast global permetrà que les imatges de cada una de les set etapes de la cursa arribin als cinc continents, segons el mapa de difusió televisiva d’ASO, l’empresa que comercialitza els drets televisius de la Volta. Enguany també es comptarà amb la cobertura televisiva de quatre agències d’abast mundial: AFP TV, Reuters, EVS i SNTV.

La retransmissió en territori estatal anirà a càrrec d’Esport3, Teledeporte, Eurosport i Eitb, i com a dada important cal destacar que la connexió de les televisions amb drets d’emissió s’eleva fins a les dues hores diàries en cada etapa perquè ningú es perdi cap detall de la cursa.

Eurosport a tota Europa, Claro Sports a Llatinoamèrica, NBC Sports als Estats Units, Zhibo TV a la Xina o SBS a Austràlia seran alguns dels difusors que emetran imatges en directe (o en diferit, segons horari) de la Volta del centenari d’edicions.

Escoltar Ruben Peris, director de la Volta:

D’aquesta manera, la Volta assoleix un dels objectiu marcats dins de l’actual context de pandèmia: potenciar la seva cobertura mediàtica per compensar les restriccions de públic. En aquest sentit, i seguint el protocol consensuat amb les autoritats sanitàries, les zones de sortida i d’arribada estaran delimitades per tanques i el públic no hi podrà accedir per tal d’evitar aglomeracions i preservar la bombolla de cursa.

“Érem conscients que aquest any havíem de ser restrictius pel que fa a la presència de públic a les sortides i arribades, seguint l’exemple d’altres curses. Per això estem molt satisfets de tenir un any més una magnífica repercussió televisiva, fins el punt d’abastar els cinc continents”, ha destacat Rubèn Peris, director general de la Volta. Cal recordar que en l’edició del 2019 es va arribar a gairebé 17 milions d’espectadors únics només per televisió, a banda de generar 2.100 notícies només en mitjans de comunicació de l’Estat.

Més enllà de la vessant esportiva, l’amplia difusió mediàtica també suposa una immillorable plataforma per promocionar la riquesa paisatgística i monumental de Catalunya al món. En aquest sentit, el variat recorregut d’enguany, amb tot tipus de perfils, permetrà transmetre la diversitat del territori català.

A més, s’hi inclou el pas per espais tan representatius com la muntanya de Montserrat, el Circuit de Barcelona-Catalunya i el tradicional final a Barcelona, amb la zona de Montjuïc com a escenari.

Després de l’obligat ajornament del 2020 a causa de la pandèmia, enguany la Volta torna a roda per les carreteres catalanes entre les 22 i el 28 de març. Per a una edició tan especial com la 100, s’ha preparat un recorregut molt atractiu i exigent, amb etapes de mitja i alta muntanya, dos finals en alt o una contrarellotge, que propicia una emocionant lluita pel triomf. Richard Carapaz, Chris Froome, Alejandro Valverde, Marc Hirschi, Enric Mas o els catalans Marc Soler i David de la Cruz són només alguns dels noms propis que han confirmat la presència en una Volta d’abast global.

Restriccions de trànsit

La Volta obliga a prendre algunes mesures que afecten la mobilitat de la ciutat de Calella. Durant 3 dies hi haurà restriccions puntuals de circulació. Són els següents:
De dissabte, 20 de març fins el dimecres, 24 de març:

  • Circulació restringida al c. Diputació (entre c. del Mar i Riera Capaspre).

Diumenge, 21 de març i dilluns, 22 de març:

  • Circulació restringida al Pg. de les Roques i els carrers perpendiculars des del c. Diputació (c. Valldeguli, Santiago Russinyol, Antoni Gaudí i Montserrat).

Dilluns, 22 de març:

  • Circulació i estacionament restringit a la Riera Capaspre, de la N-II al Passeig de les Roques, les 24 h.
  • Tall de la N-II entre les 12.00 h i les 13.00 h entre la Riera Capaspre i el Rierany dels Frares (sortida de la Volta).
  • Tall de la N-II entre les 15.45 h i les 17.30 h entre Sant Pol de Mar i la rotonda de la Riera Capaspre (arribada de la Volta).
  • Circulació restringida de la sortida del pàrquing del Mercat entre les 12.00 h i les 13.00 h.
  • Circulació restringida a les sortides dels pàrquings del Far, Roca Grossa i Mirador entre les 15.00 h i les 18.00 h.
  • Estacionament prohibit a: Riera Capaspre (de la N-II al Passeig de les Roques); al C/ Turisme (de la Riera Capaspre fins al C/ del Mar); i al C/ del Mar (del C/ Turisme a N-ll, al costat dret, parada temporal de taxi).

El dilluns 22 també hi haurà talls de trànsit a diverses poblacions de la Selva i el Maresme coincidint amb el pas del gran grup.

Obren cinc hotels de Calella:

Un total de cinc hotels obren les portes per rebre a tota l’organització i equips que es desplaçaran a Calella al llarg de la prova. D’aquesta manera, Calella presentarà un augment de les pernoctacions respecte a edicions anteriors.

Per seguir les recomanacions i les mesures de protocol sanitari, cada hotel podrà allotjar un màxim de cinc equips. Davant de la demanda hotelera a Calella, l’organització de la prova ha decidit instal·lar-se a la ciutat, prolongant la seva estança, durant la celebració de la segona etapa: el contrarellotge del Pla de l’Estany.

Es demana al públic que s’acosti als trams per on passa la prova respecti la distància de seguretat i que eviti les aglomeracions; l’ús de la mascareta és obligatori i es recomana mantenir una bona higiene de mans.

Publicitat

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

Electrodomèstics Losada

Av. d’Europa, 43

17300 – Blanes

T. 645299165

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

ESTACIÓ DE SERVEI ESSER

Av. Alegries, 89-91

17310 – Lloret de Mar

T. 972363854

Club Tennis Blanes – Rest. Pura Vida

Av. Vila de Madrid, s/n

17300 – Blanes

T. 634944021

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/