Arxiu

“L’autodeterminació no és un delicte” aquest 16-M a Madrid

Una cinquantena d’organitzacions espanyoles han fet una crida  a participar en la manifestació organitzada per elles mateixes i per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i per diverses entitats catalanes que transcorrerà pel centre de Madrid el pròxim dissabte 16 de març a les 18 h amb el lemes “L’autodeterminació no és un delicte” i “Democràcia és decidir”. No hi haurà polítics a la capçalera. Els organitzadors de la marxa donen per fet ja que hi participaran com a mínim “desenes de milers de manifestants” i asseguren que arribaran a Madrid no només els 380 autobusos procedents de Catalunya, sinó també d’altres punts de l’Estat.

A la marxa ja s’hi han afegit col·lectius de tota mena i formacions polítiques, i els organitzadors esperen que també s’hi puguin sumar representants de Podem, malgrat que aquest partit per ara no forma part del llistat d’adhesions. Entre altres que és segur que hi seran, segons els representants de la roda de premsa que ha tingut lloc a Madrid, hi ha des de Madrilenys pel Dret a Decidir al Moviment Antirepressiu de Madrid, el Moviment Referèndums a la Universitat i mares contra la repressió.

També formacions com Anticapitalistes, PCE (m-l), JCE (m-l), Izquierda Castellana, Izquierda Republicana, Izquierda Revolucionaria Iniciativa Comunista, Iniciativa Acercar-Convivir, Corriente Revolucionaria, així com sindicats com CGT, i el Sindicat d’Estudiants, entitats com Galegos sobiranistes en Madrid, Euskaldunes en Madrid, la Federación Republicanos, Espacio Republicano a Madrid, Kaos en la Red, Federación Republicanos i Vallekas Decide.

“Hi ha un altre Madrid que no és el de Colón”, ha dit en roda de premsa Jaime Pastor, de Madrilenys pel dret a decidir, que ha destacat que contràriament al que es reflecteix hi ha una part de la societat espanyola que aposta per emprendre “un altre camí” de “solidaritat” i de “convivència” que “no es limita a reconèixer el dret d’autodeterminació del poble català sinó de tots els pobles”.

La portaveu d’Izquierda Castellana, Elena Martínez, ha afirmat que aquesta mobilització “no serà una manifestació més” perquè tindrà “una gran transcendència política i també “un gran suport del poble de Madrid”. Un Madrid que “aposta pel diàleg i la política, i no per les derives autoritàries i la confrontació, i que entén que decidir és una part substancial imprescindible de la democràcia”.

Jaume Bardolet, membre del secretariat Nacional de l’ANC ha afirmat que la seva entitat està “molt orgullosa” de la feina dels col·lectius espanyols per impulsar la manifestació. “És una manifestació que forma part d’un conjunt d’actes, demostracions, concentracions i manifestacions que han tingut lloc a Catalunya, Europa i els EEUU i que teníem el repte de portar a Madrid”.

Elena Ortega, de Mares contra la repressió ha fet una crida a la participació “massiva” a la manifestació contra la “deriva autoritària”. Ha denunciat persecució a la dissidència i llistes negres. “En aquest país hi ha dreta fonamentals que no s’estan respectant, com el dret a votar”.

Escoltar Pastor, Martínez i Bardolet:

Llaços grocs

El president del Govern, Quim Torra, mantindrà els llaços grocs als edificis de la Generalitat

 

Així ho ha anunciat a través d’un comunicat aquest dimecres a la tarda, on concreta que també presenta al·legacions al requeriment de la Junta Electoral Central (JEC), a qui demana que reconsideri l’ordre de retirada. A més, Torra constata que hi ha “dificultat legal” per complir amb el requeriment de la JEC. Així, l’executiu manté tant la pancarta que demana la llibertat dels “presos polítics i exiliats” a la façana del Palau de la Generalitat, com la resta de llaços grocs que hi ha als edificis oficials del Govern.

 

La Junta Electoral Central (JEC) preveu respondre el pròxim dilluns l’escrit de reposició que el president Torra ha presentat contra l’ordre de retirar els llaços grocs

Serà una reunió on –segons fonts de la pròpia JEC- es podria adoptar ja algun tipus de decisió respecte a l’obertura o no d’un expedien sancionador contra el president de la Generalitat. Les mateixes fonts mantenen que el fet que Torra hagi enviat l’escrit de reconsideració no implica la paralització del termini de 48 hores ni, per tant, de les mesures sancionadores que la JEC pugui adoptar contra ell.

Publicitat

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

Neteges Escobar

C/. Miralles, 10   P.I. Can Patalina

08380 – Malgrat de Mar

T. 937610744

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2022© Ràdio Marina · Disseny web: F/