Arxiu

L’alcaldessa de Calella ordena el desallotjament de la Bruna davant el perill que representava l’edifici

L’Ajuntament ha procedit a desallotjar l’edifici del carrer diputació nº30, conegut com la Bruna; a l’antic Hostal la Gaviota. L’alcaldessa ha signat el decret per procedir amb la operació després que els tècnics del consistori confirmessin la inhabitabilitat de l’edifici i el perill que representava per les pròpies persones que l’ocupaven. Feia temps que s’havia demanat el desallotjament per ordre judicial, però fins ara no s’¡havia executat i els incidents a la zona cada dia eren pitjors.

S’ha desallotjat un total de 18 persones – no hi havia cap menor, cap jove extutelat, ni cap persona en situació vulnerable; tots eren majors d’edat – i s’ha detingut a 5 individus: 4 per incompliment de la llei d’estrangeria i 1 per temptativa d’homicidi dolós.

A l’acció hi ha intervingut membres de la Policia Local, dels Mossos d’Esquadra i del Cos Nacional de la Policia; l’operació, en primer moment, era precisament determinar l’estat de l’edifici – sistema elèctric, perill d’incendi, insalubritat, problemes d’aigua potable, etc. Després de detectar tots els problemes que feien impossible l’estància de ningú dins de l’immoble, l’alcaldessa ha signat el decret a través del que la policia ha pogut informar a cada ocupant la obligació d’abandonar la Bruna.

Aquest desallotjament respon a un clam transversal de la ciutadania de Calella, concretament dels veïns que viuen a la zona; que avui han pogut posar fi a una situació conflictiva. El president de l’associació de veïns, Joan Reyes, ha aprofitat per “donar les gràcies a l’alcaldessa. Han sigut moments molt durs per a nosaltres, i sempre hem tingut el recolzament màxim de l’administració. També vull agrair la implicació de la Policia Local – i dels altres cossos de seguretat – que han fet tot el possible perquè puguem retrobar la pau al nostre veïnat”.

L’alcaldessa, Montserrat Canndini; el regidor de les Àrees de Seguretat i Mobilitat, Josep Torres; i l’inspector en cap de la policia local de Calella, David Otal, han explicat que calia acabar amb una situació insuportable. Utilitzant les mateixes paraules que va escriure al president de l’Audiència Provincial, el temor de l’Ajuntament era que l’evolució de la degradació de La Bruna acabés amb una tragèdia. La propietat de l’edifici procedirà a tapar els accessos a l’antic hostal amb l’objectiu que no pugui ser ocupat de nou. Montserrat Candini ha celebrat el desenllaç de la operació i ha declarat que “nosaltres sempre hem treballat per donar tranquil·litat i estabilitat als veïns i per garantir la seguretat de les calellenques i calellencs. Però, en tot aquest procés, que hem estat agafats de peus i mans, ens hem sentit sols… Només acompanyats pels veïns”.

Escoltar Montserrat Candini:

Escoltar Josep Torres:

Publicitat

L’Escorxador – Carns Selectes

P.I. Can Verdalet, 114-D

08490 – Tordera

T. 937645183

Centre Mèdics Gabimedi

C/ Amadeu Vives, 25

08490 – Tordera

T. 937643050

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/