Arxiu

L’Ajuntament de Tossa organitza un debat sobre el port

Es farà aquest dissabte a la tarda a l’edifici La Nau amb la participació de defensors i contraris al projecte

 

El diumenge 20 de novembre es farà una consulta popular als veïns de Tossa per saber si volen que es construeixi o no aquesta infraestructura a la població. Per aquest motiu, amb el debat es vol aconseguir un intercanvi ordenat d’arguments i opinions sobre si l’ajuntament ha d’iniciar o no els tràmits per modificar el POUM que possibilitin la construcció del port i els seus accessos, un hotel de cinc estrelles, i quatre habitatges amb els seus accessos.

Per tal de facilitar la fluïdesa i claredat en la informació a subministrar als assistents al debat, es limitarà el número de representants a la taula de debat a dos pels partidaris del vot afirmatiu i dos pels partidaris del vot negatiu.

El debat, que serà moderat per la periodista Carme Martínez, es desenvoluparà en tres grans blocs:

  • Impacte social, econòmic i turístic del projecte.
  • Impacte ecològic i territorial del projecte.
  • Torn obert de preguntes.

Recurs de CiU

CiU de Tossa presenta un recurs contenciós després que es desestimés l’informe Trayter

En aquest informe es posava de manifest que el conveni urbanístic és nul i per tant, es demanava aturar la consulta.

La consulta: el 20 de novembre

Diumenge 20 de novembre. Aquesta és la data de la consulta popular que es farà als veïns de Tossa per saber si volen que es construeixi o no un port a la població. Les normes de la consulta segueixen la legislació catalana en la matèria i són molt semblants en el seu desenvolupament a una jornada electoral ordinària. La única pregunta -amb “sí”, “no” i “m’abstinc” com a possibles respostes- serà:

 

-Esteu d’acord amb la iniciativa de modificar el Pla General d’Ordenació Urbanística Municipal per a possibilitar la futura construcció d’un port, els seus accessos, un hotel de cinc estrelles i quatre habitatges a Tossa?

 

A la consulta hi podran votar totes les persones empadronades al municipi a data 30 de juny de 2016 i que tinguin 16 anys complerts el 20 de novembre de 2016. Caldrà identificar-se amb el DNI o carnet de conduir, llevat de les persones estrangeres, que ho hauran d’acreditar mitjançant la targeta d’identitat

o document d’identitat amb el seu número o passaport.

 

La votació es farà a l’edifici La Nau –primera planta- de 10:00h. a 14:00h. i de 16:00h. a 20:00 h. Hi haurà dues mesas de consulta, una en la que votaran els veïns el primer cognom dels quals comenci per la lletra A fins als que comencin per la lletra L; i una segona mesa pels veïns el primer cognom dels quals comenci per la lletra M fins als que comencin per la lletra Z. La Comissió de Seguiment del procés nomenarà, en sorteig públic, un president i dos gestors a cada mesa de consulta, i els corresponents suplents, que seran escollits entre la ciutadania.

 

El pronunciament que resulti de la consulta es considerarà l’expressió majoritària de la voluntat popular sempre i quan se superi el 15% de participació del nombre total de persones cridades a participar i, superat aquest percentatge de participació, es considerarà expressió majoritària de la voluntat popular aquella opció que superi el 50% del vots totals emesos.

 

El projecte

El projecte que es sotmetrà a la consideració dels veïns suposaria, de prosperar, l’inici dels tràmits legals per a construir:

– Un port esportiu darrera d’Es Codolar amb tres dàrsenes i 453 amarres, magatzems, locals comercials i aparcament per a vehicles.

– Un hotel de 5 estrelles situat a l’antic camí de Lloret (sector Ses Alzines).

– Quatre xalets de luxe.

A més, la construcció comportaria l’execució d’un túnel que connectaria el nucli urbà de Tossa amb el port, el condicionament del camí de ronda i del camí ral; la instal·lació dels serveis bàsics a la zona (aigua, electricitat, gas, telefonia, etc.) i la cessió de zones verdes a l’Ajuntament.

Publicitat

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

Club Tennis Blanes – Rest. Pura Vida

Av. Vila de Madrid, s/n

17300 – Blanes

T. 634944021

 

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2022© Ràdio Marina · Disseny web: F/