Arxiu

L’Ajuntament de Sant Hilari presenta el Pla de Biodiversitat per als pròxims cinc anys

El regidor de Medi Ambient Jordi Rotllant va obrir l’acte explicant que “no només hi ha biodiversitat als boscos, sinó també a l’espai urbà” i va anunciar que des de fa uns anys treballen “per fer que el poble sigui més acollidor i més saludable”. L’Ajuntament de Sant Hilari impulsarà una sèrie d’accions en els pròxims cinc anys que potenciaran la renaturalització de l’espai urbà.

 

Hi haurà un treball d’assessorament per reduir al màxim l’ús de pesticides i el control de plagues i s’està dissenyant la Caseta de la Biodiversitat, un espai de fusta que contindrà colònies de ratpenats, menjadores d’ocells, caixes niu, un hotel d’insectes i un jardí floral. Es presentarà d’aquí a uns mesos i serà l’aparador de la biodiversitat al poble.

 

Entre altres accions, s’insistirà en la recuperació de l’òliba a Sant Hilari, que n’hi havia hagut i va desaparèixer per l’ús dels raticides i pel canvi de vegetació del municipi. Fa dècades hi havia més camp i ara hi ha més bosc. Des de fa dos anys Sant Hilari té un petit hotel al campanar de l’església, des d’on s’alimenten les òlibes fins que aprenen a caçar i se’n van.

 

L’encarregat de redactar el pla i d’explicar-lo va ser Jordi Baucells, president de l’Institut Català d’Ornitologia. Mentre els nens i nenes construïen caixes niu que es van sortejar al final de l’acte, Baucells va exposar les línies principals que defineixen el projecte: “La base és l’espai verd perquè sense espai verd no hi ha animals que visquin i aquests espais els hem de cuidar de manera sostenible”. La feina mediambiental que s’ha fet des que el Partit Independent de Les Guilleries (PIG) va entrar al govern és una base molt important, segons el biòleg, ja que “la natura necessita temps i el treball fet és l’èxit del futur”.

 

La presentació es va convertir en una classe magistral sobre natura. Per què Sant Hilari és un dels pocs llocs on hi nidifiquen cotxes cua-roja a Catalunya? Perquè necessiten tres elements que troben a l’entorn hilarienc: coníferes, bosc humit i edificis de fusta. A Sant Hilari actualment hi sobrevolen unes cinquanta parelles de cotxa cua-roja.

 

Un dels pilars d’aquest projecte serà la col·laboració de la ciutadania que contribuiran en les tasques de monitorització d’ocells i papallones. Es calcula que hi ha més de dues-centes espècies diferents de papallones a Sant Hilari i aquests censos serviran per demostrar que el Pla de Biodiversitat augmenta la varietat d’espècies al municipi. “La ciència ciutadana és el futur, amb els mòbils i les aplicacions web”, constatava Baucells.

 

Durant la setmana s’havia anunciat que es podria veure algun animal en viu i el públic, tant adult com infantil, estava pendent d’aquesta petita sorpresa. L’acte va finalitzar amb l’alliberament d’un milà reial.

Publicitat

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

Desballestament Recuperauto

Pol. Ind. Mas Puigverd, 19-20 Parcel·la 3

08389 – Palafolls

T. 937650401

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/