Arxiu

L’Ajuntament de Palafolls elabora un llibre per ajudar als infants del municipi a afrontar i conèixer el procés de desescalada

Mitjançant la impressió i distribució d’un miler d’exemplars, els nens i nenes de Palafolls d’entre 3 i 9 anys, podran conèixer els protocols d’actuació i els consells de seguretat per a fer front al desconfinament de forma segura

A causa de la crisi sanitària, el consistori palafollenc ha realitzat diverses accions de suport amb l’objectiu de pal·liar els efectes que la pandèmia pugui tenir sobre el desenvolupament educatiu i personal dels menors. Entre aquest marc d’accions, l’Ajuntament de Palafolls (en col·laboració amb l’editorial mediterrània) ha editat un conte infantil per tal d’explicar a tots els nens del municipi què és la desescalada, com funciona aquest procés i quina haurà de ser la forma de procedir davant diferents supòsits en la ja coneguda com a “nova normalitat”.

Una eina didàctica per nens

A través de les il·lustracions de la Mercè Tous i els textos de la Lourdes Campuzano, els nens de la vila coneixeran la Martina i en Marc, els germans protagonistes d’aquesta història. Amb ells i la seva família aprendran totes les pautes sanitàries bàsiques per reduir el risc de contagi, per exemple, com realitzar una rentada de mans efectiva però també podran interioritzar els mecanismes de la “nova normalitat” com és el protocol d’actuació en l’ús del transport públic o durant el temps de joc.

Recursos per pares i mares

Al final del conte, els pares i mares trobaran un recull de consells per fer front a les possibles diverses reaccions dels infants, com poden ser la inseguretat o la frustració, així com diversos consells per a establir una comunicació fluida i programar les sortides amb infants de forma segura.

La distribució dels contes

Palafolls ha obert les portes de l’oficina del voluntariat. Un servei de caràcter temporal que se situa davant l’Ajuntament, a l’antiga oficina de l’ORGT, i que té com a objectiu afavorir la tasca dels voluntaris i esdevenir un punt de trobada per a futures accions. En aquest sentit, la distribució dels llibres es realitza a l’oficina del voluntariat (en horari de matí); i podran accedir a un exemplar del mateix tots els nens i nenes del municipi que es trobin en la franja d’edat d’entre 3 i 9 anys, ja que es tracta d’un missatge didàctic adreçat a les necessitats cognitives d’aquest grup d’infants.

Publicitat

Comastech

Av. Estació, 52

17300 – Blanes

T. 972963711

 

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

Setemcat

C/. Costa i Forneguera, 33

08370 – Calella

T. 937690448

 

Llumacar – Rent a car

C/. Riera, 26

08397 – Pineda de Mar

T. 937664755

Visita el web

Centre Mèdics Gabimedi

C/ Amadeu Vives, 25

08490 – Tordera

T. 937643050

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/