Arxiu

L’Ajuntament de Blanes reforça la recollida de mobles i trastos voluminosos

L’Ajuntament de Blanes ha decidit reforçar un dels serveis relacionat amb la recollida de residus, especialment valorat per aquells qui no tenen un mitjà de transport propi. Es tracta del servei de recollida de mobles i trastos voluminosos a domicili, que a partir d’ara s’ha centralitzat de manera NORA, l’empresa concessionària dels serveis de neteja viària i recollida de residus, el farà tots els dimecres de cada setmana.

L’objectiu és evitar al màxim la presència constant de mobles i altres tipus d’estris de grans dimensions al carrer, millorant així la imatge de Blanes, alhora que s’aconsegueix fer una ordenació del servei de cara als ciutadans. Des d’ara, doncs, el camió de recollida feinejarà tots els dimecres, anant a fer la recollida on prèviament s’haurà concertat amb la ciutadania.

Per demanar el servei, cal que veïns de Blanes truquin al telèfon d’atenció al client de NORA, al 972 33 17 18 per acordar el lloc, l’horari aproximat de recollida i la quantitat de mobles dels què es volen desprendre, i els baixaran al portal de casa el dia anterior, és a dir, el dimarts a partir de les 10 de la nit. En cas que l’edifici on es visqui tingui les voreres massa estretes, caldrà deixar-los a l’Illa de Contenidors més propera, però sempre amb la precaució de no recolzar el material en els contenidors, perquè això dificultaria el seu buidatge.

Val a dir també que el servei tan sols es fa càrrec d’aquesta tipologia. No poden endur-se residus no assimilables a urbà com serien per exemple uralites, residus sanitaris, residus amb risc biològic o residus industrials específics. El servei de l’empresa NORA no es pot fer càrrec de la recollida d’aquest altre tipus de material perquè es tracta d’un transport especial, no domèstic.

Cada any es recullen uns 380.000 quilos de mobles i trastos en desús

Durant aquests darrers anys el servei de retirada de residus dedicada als mobles i trastos voluminosos en desús ha recollit una  mitjana de 380.000 quilos anuals, sumant les concertades –és a dir, les que s’han acordat amb la ciutadania prèvia trucada telefònica- i les d’abandonaments al carrer. Justament la posada en servei d’aquest nou reforç pretén eradicar aquest altre tipus de pràctica, que no fa sinó embrutir la imatge del municipi i causar molèsties als veïns.

Fent una mitjana d’aquests darrers anys, les estadístiques apunten que anualment es fan 4.300 recollides: la major part han estat a requeriment per abandonament a la via pública, amb unes 3.200. La resta, unes 1.100, corresponen a serveis concertats prèviament. Això significa que un 74% de la recollida de voluminosos que es fan corresponen a andròmines abandonades als carrers de forma incívica.

S’espera que a partir d’ara, amb el reforçament del servei i les facilitats que aquest reforç representen per a la ciutadania, s’aconsegueixi evitar en gran mesura la seva presència als carrers de Blanes, millorant la imatge i ordenant el serveis que es dóna a la ciutadania. En general, el tipus de material que se sol recollir en major nombre són  mobles vells, llits i matalassos, i ocasionalment altres tipus de deixalles voluminoses domèstiques.

Foto Ajuntament de Blanes

Publicitat

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

GALERIAS SOFÀS i DESCANS

C/. Ses Falques, 41

17300 – Blanes

T. 972331795

Setemcat

C/. Costa i Forneguera, 33

08370 – Calella

T. 937690448

 

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/