Arxiu

L’Ajuntament de Blanes posa en marxa una zona d’aparcament gratuït amb 300 noves places

Aquest dimecres s’ha posat en marxa una zona d’aparcament gratuït per promoure l’accés a la zona turística estiuenca, i molt a prop del centre de la població i el Passeig de Mar que cerquen –sobretot a l’estiu- vilatans i visitants. La Policia Local de Blanes s’ha encarregat de la senyalització i habilitació de l’espai on, fins fa més d’una dècada, hi havia hagut l’antic camp de futbol de sorra d’Els Pins.
23
Avui al matí s’han enllestit els darrers treballs que han permès la seva obertura, ja que habitualment està barrat l’accés a aquest espai i no s’hi pot estacionar. Es tracta d’una zona per a 300 places de vehicles, situat al costat de l’esplanada del costat de l’antic pavelló municipal i la zona d’aparcament adjacent, amb 1.200 places. Si tenim en compte la capacitat de totes tres zones, doncs, sumen un total de 1.500 places d’estacionament gratuïtes.

En principi, la posada en marxa d’aquesta zona estava programada per compensar la instal·lació de la Fira d’Atraccions, que havia d’ocupar gairebé la meitat de l’espai d’aparcament de l’esplanada del costat de l’antic pavelló d’esports. Després que finalment les atraccions no s’hi instal·laran, l’Ajuntament de Blanes ha decidit seguir amb els plans inicials i posar a la disposició de blanencs i visitants 300 noves places d’aparcament gratuïtes.

Prova pilot durant l’estiu del 2019

Aquest serà el segon any consecutiu en què l’Ajuntament de Blanes haurà habilitat l’antic camp de futbol de sorra d’Els Pins perquè sigui d’estacionament gratuït. Al 2019, quan la Fira d’Atraccions ja es va instal·lar ocupant la meitat de l’esplanada del costat del pavelló, ja es va habilitar perquè compensés la pèrdua de places d’aparcament gratuïtes en aquesta zona.

Llavors la intenció inicial era que, un cop marxés la fira, l’espai quedés en desús i es desmuntés l’operatiu que permet el seu funcionament. Ara bé, tal com recorda el primer tinent d’alcalde, Jordi Urgell –responsable de l’Àrea de Mobilitat, entre d’altres-, es va valorar la idoneïtat de continuar tenint en marxa aquest nou espai d’aparcament gratuït per fer-hi una prova pilot.

D’aquesta manera, l’espai va estar funcionament l’any passat des del juliol fins al setembre, amb una utilització del 100% especialment coincidint amb els caps de setmana. Respecte que aquesta zona sigui d’aparcament gratuït durant tot l’any o bé coincidint amb èpoques de l’any en què les places per estacionar estan especialment buscades, és una possibilitat que cal valorar en funció d’altres paràmetres a tenir en compte.

Un d’ells, el més important, és que l’antic camp de futbol d’Els Pins s’utilitza al llarg de l’any per fer-hi d’altres tipus d’activitats. Per això habitualment aquest terreny està expedit i l’accés tancat, per permetre la seva realització. De fet, segons l’experiència de la Policia Local de Blanes, a partir de mitjans de setembre el nivell d’utilització de la zona d’aparcament gratuïta del costat de l’antic pavelló baixa considerablement.

1.500 places gratuïtes al Centre-Pins per a blanencs i visitants

Al llarg dels darrers anys, la zona de l’esplanada del costat de l’antic pavelló d’esports –situat a 5 minuts del Centre de Blanes, al barri d’Els Pins- ha estat un dels centres d’interès de la ciutadania. Des del 2013 s’hi havia de pagar per estacionar en les 1.200 places que hi ha en aquest espai, ja que s’hi havia fet una concessió de cinc anys a través d’una empresa d’explotació.

El període de pagament coincidia amb la màxima època d’afluència de visitants i veïns de segones residències durant l’estiu: des del 15 de juny fins al 15 de setembre. L’explotació d’aquestes zones anava a càrrec de l’empresa SABA, que va guanyar el concurs d’explotació. Passat aquest període, el 16 de setembre del 2017, les 1.200 places van quedar alliberades.

D’aquesta manera, el municipi va passar a poder disposar d’aquesta zona d’aparcament gratuïta, després que l’Ajuntament de Blanes va decidir que així fos, enlloc de perllongar la seva concessió. Per fer encara més explícit aquest canvi, el juny de l’any següent, al 2018, es van repintar totes les places perquè passessin d’estar senyalitzades del color blau de pagament al blanc que indicava la seva gratuïtat.

Publicitat

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

The Home Outlet

Rbla. Joaquim Ruyra, 29

17300 – Blanes

T. 937998244

Setemcat

C/. Costa i Forneguera, 33

08370 – Calella

T. 937690448

 

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/