Arxiu

‘L’Ajuntament de Blanes ha actuat de manera ràpida i efectiva des del minut zero’

L’ajuntament de Blanes ha fet pública una nota on explica la seva actuació arran de l’ocupació de l’Esbarjo Parroquial per un grup d’immigrants que reclamen, entre d’altres coses: papers sense contractes i més facilitats per a empadronar-se.

Un dia abans, ERC havia demanat informació i actuacions en relació a aquesta ocupació.

Aquesta és la nota de premsa de l’ajuntament de Blanes:

Blanes està resolent les incidències relacionades amb les persones migrades tancades a l’esbarjo parroquial

Diferents departaments de l’Ajuntament de Blanes i de la Generalitat de Catalunya, amb el suport de Creu Roja, Càritas i altres entitats, estan treballant-hi des del primer moment

Des de mitjans del mes de juny, quan un grup de persones migrades va iniciar una tancada a l’Esbarjo Parroquial del municipi, l’Ajuntament de Blanes s’ha implicat i ha esmerçat els esforços necessaris per ajudar a resoldre la seva situació. Des del primer moment s’ha atès a totes les persones participants en l’acció, tant des de diferents departaments de l’Ajuntament de Blanes i de la Generalitat de Catalunya, com des d’altres estaments com poden ser Creu Roja i Càritas.

El seguiment directe del dia a dia d’aquesta situació també va incloure rebre la comunicació que s’havien detectat dos casos de sarna, una informació que es va confirmar al consistori blanenc des dels Serveis Territorials de Salut de la Generalitat a comarques gironines. Immediatament, amb la col·laboració del CAP de Blanes, es va donar atenció a les dues persones afectades i es va intervenir en la prevenció de nous possibles casos.

Paral·lelament, es va activar el protocol corresponent que hi ha establert, que inclou entre d’altres aspectes la neteja de roba i dependències ocupades, així com la substitució dels matalassos que s’estaven utilitzant fins al moment a l’Esbarjo Parroquial. A causa de la singularitat del cas, s’ha hagut de seguir un protocol més complex, ja que les dependències ocupades transcendeixen a un habitatge tal com s’entén de manera més comuna i habitual.

Objectiu: no crear alarma social i respectar la intimitat de les persones

Des de l’Ajuntament de Blanes s’ha actuat de manera ràpida i efectiva des del minut zero, tant bon punt es van detectar els dos casos puntuals. Per aquest motiu, es va creure convenient no crear una alarma social innecessària, ja que en cap moment es podia parlar ni d’epidèmia ni de res semblant, tal com es va indicar des de Salut de la Generalitat.

Hi havia també un altre aspecte que s’ha fet prevaler des del primer moment: el respecte a la intimitat de totes les persones que formen part de l’acció. D’aquesta manera, doncs, a banda que no era necessari alertar la població blanenca perquè no existia risc de contagi, també es va considerar que fer públic l’existència dels dos casos podia significar estigmatitzar innecessàriament un col·lectiu que sovint ja el pateix per part d’alguns segments de la societat en general.

Per últim, respecte la tancada pròpiament dita, cal destacar la impecable feina que s’està realitzant des d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania de l’Ajuntament de Blanes, així com l’esforç que estan esmerçant altres agents implicats. Es tracta de Creu Roja, Càritas, així com el Departament de Treball, Afers Socials i Família i la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya.

Més concretament, aquest departament del govern català està redoblant esforços per actuar d’una manera individualitzada. L’objectiu és trobar solucions que s’estan adaptant a cadascuna de les situacions que envolten als integrants de l’acció amb el corresponent seguiment i derivació que fan falta en cada cas. Entenem doncs, per tot el què s’ha exposat, que s’ha atès tota aquesta situació de manera correcta.

 

Imaytge: Reunió  a alcaldia (Foto Aj. Blanes)

Publicitat

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

SPEED QUEEN (Raval)

C/. Raval, 7

17300 – Blanes

T. 665124323

 

Centre Mèdics Gabimedi

C/ Amadeu Vives, 25

08490 – Tordera

T. 937643050

ESCOLES FRETA

C/. Costa i Fornaguera, 2-14

08370 – Calella

T. 937661982

Setemcat

C/. Costa i Forneguera, 33

08370 – Calella

T. 937690448

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/