Arxiu

L’Ajuntament de Blanes coordina el subministrament a domicili de la gent gran que s’atenia als Centres de Dia

Conscient de la importància de poder garantir aquest servei, des de l’Ajuntament de Blanes, a través de l’Àrea de Serveis Socials, en coordinació amb Protecció Civil, Policia Local i altres serveis municipals, es van posar mans a la feina. En primer lloc, es va contactar amb els Centres de Dia i residències que fan aquest servei per saber quantes persones es quedarien sense un àpat diari al estar tractats en aquests equipaments.

A partir d’aquí, es va elaborar un llistat i des del consistori per saber el nombre exacte de persones a qui calia atendre, contactant després amb el servei adequat que pogués fer-se càrrec de preparar els àpats en les condicions higiènico-sanitàries adequades. Un cop arranjat aquests aspectes, calia trobar mans i mitjans que s’encarreguessin de fer arribar-ho als respectius domicilis dels avis i àvies.

Són els voluntaris i voluntàries de Creu Roja de l’Assemblea de Blanes-Lloret-Tossa els qui s’estan fent càrrec d’aquest servei, coordinats amb el Departament de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes i Serveis Socials. La mecànica durant tots els dies en què s’allargui l’Estat d’Alarma serà la següent. En primer lloc els baguls condicionats per transportar el menjar es diposita a les oficines centrals dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Blanes, al barri d’Els Pins.

Mesures de Seguretat per evitar el contagi de la gent gran

Posteriorment, el voluntariat de Creu Roja recull les caixes i les distribueix a tots els domicilis consignats. Ara bé, aquest operatiu es fa sota estrictes mesures de protecció i seguretat, donat que es tracta d’un dels col·lectius especialment vulnerables al possible contagi per coronavirus. Per això, els i les voluntàries de Creu Roja van proveïts de guants i mascareta quan accedeixen als domicilis, i no estableixen cap mena de contacte amb les persones a les quals estan atenent.

En aquest sentit, quan arriben a casa dels avis i àvies, les persones ateses ja han estat avisades que treguin una cadira i la dipositin davant la porta d’accés dels habitatges i tornin a entrar a casa seva. Quan arriba el voluntariat, diposita el bagul amb el menjar proveït del material de prevenció i torna a marxar.

Aquesta operació es farà durant tots els dies laborables, amb la previsió que divendres també se’ls farà arribar l’àpat del dissabte. L’únic dia en què no serà necessari cobrir el servei serà els diumenges, ja que els Centres de Dia no funcionen i habitualment se n’encarreguen de fer arribar els àpats els respectius familiars de les persones ateses.

Publicitat

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

Llumacar – Rent a car

C/. Riera, 26

08397 – Pineda de Mar

T. 937664755

Visita el web

DRIVIM CALELLA

C/. Sant Jaume, 469

08370 – Calella

T. 937691104

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/