Arxiu

L’acusat de matar amb una catana un jove a Malgrat diu que va ser en defensa pròpia

El jove s’enfronta a una pena de 20 anys de presó per assassinat amb traïdoria

El jove acusat de matar-ne un altre amb una catana el juliol del 2016 a Malgrat de Mar ha assegurat  que ho va fer en defensa pròpia, perquè la víctima i un altre noi l’havien colpejat amb una barra i el volien “punxar” amb el que semblava una navalla. Per això, ell va agafar la catana i sense atacar ningú va empunyar-la i l’arma es va clavar sobre la víctima quan aquesta es va “abalançar” sobre l’acusat. La fiscalia li demana 20 anys de presó per un delicte d’assassinat amb traïdoria, en un judici amb jurat popular que ha començat aquest dilluns a l’Audiència de Barcelona.

L’acusat, de 23 anys, ha explicat, només a preguntes del seu lletrat, que la nit del 5 de juliol del 2016 va quedar amb tres amics a casa d’un d’ells, a Malgrat. Mentre sopaven, va arribar al pis la víctima, de 20 anys, i el seu cosí, gitanos, la família dels quals havia fugit de Figueres per por de represàlies després que el pare de la víctima era a presó per haver matat un altre home. L’acusat havia vist algun cop els dos nois, però no els coneixia massa. Tots dos van arribar “bojos, passats de voltes, segurament drogats o borratxos”, ha dit, cridant i reclamant al noi que vivia al pis el comandament d’una videoconsola. Tots dos van agredir el jove acusant-lo de tenir el seu comandament, de forma “molt agressiva”.

L’acusat els va voler separar, a empentes, i els dos nois van colpejar l’acusat. Poc després, la situació va semblar que es calmava. Però el cosí de la víctima va anar a una habitació i va tornar amb una vara de fusta amb la qual va intentar colpejar l’acusat diverses vegades. En una ocasió li va donar al cap i en un altra a l’espatlla. De sobte, la víctima hauria tret de la seva butxaca el que semblava una “navalla” o un objecte punxegut. L’acusat ha explicat que sabia que els dos joves portaven navalles per defensar-se en cas de baralles, i la víctima hauria fet el gest de clavar-li a l’acusat, cosa que va provocar “por” a l’acusat, pensant que podia morir.

Aquest, arraconat contra la paret, va agafar una catana que hi havia penjada damunt del televisor, la va desenfundar i va colpejar-la contra una taula com a advertència, demanant que el deixessin marxar. No obstant això, la víctima es va “abalançar” cap a ell, no sap si “empès” per l’altre noi o perquè va “ensopegar”, i l’arma que l’acusat tenia agafada es va clavar 30 centímetres a l’abdomen de la víctima. Segons ha dit ell mateix, l’acusat no es va adonar que li havia clavat fins que va sentir el crit de la víctima. “Jo no el vaig atacar”, ha assegurat a preguntes del seu advocat.

A continuació, l’acusat va deixar la catana i va sortir corrent de casa. Va anar a casa la seva mare, pensant que la víctima no havia mort perquè no pensava que les ferides fossin tant greus. Va trucar a un amic, va anar a casa seva, i allà va ser quan li van dir que l’altre noi havia mort. No obstant això, “podria haver fugit”, però va “voler donar la cara”, i per això va trucar a la Policia Local i després es va entregar a la seva comissaria, per por a represàlies contra la seva família, que tot i així va abandonar Malgrat durant mig any. Finalment, el comandament a distància va ser localitzat a casa del cosí de la víctima que també l’havia atacat a ella amb la vara.

Publicitat

PNEUMÀTICS MORA

C/. València, 7

T. 972334584

Ctra. Accès Costa Brava, KM 4.7

T. 972353293

17300 – Blanes

Setemcat

C/. Costa i Forneguera, 33

08370 – Calella

T. 937690448

 

Automòbils BDN

Polígon Industrial Mas Puigverd, 19-20

08389 – Palafolls

T. 662300310

ESCOLES FRETA

C/. Costa i Fornaguera, 2-14

08370 – Calella

T. 937661982

ENA ARQUITECTURA SALUDABLE

08490 – Tordera

T. 620 100 164

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/